Nieuws

Maag koopt Duitse Witte Pumps & Technology GmbH

Maag koopt Duitse Witte Pumps & Technology GmbH.
Maag-president Ueli Thürig.

Maag Pump Systems AG kocht op de valreep van 2022 het Duitse Witte Pumps & Technology GmbH. Het in 1984 gestarte Witte ontwikkelt en produceert tandwielpompen voor de chemie, kunststof- en polymeerprocessing, food & beverage en de pharma.

Geïntegreerde tandwielpompenafdeling

Met de acquisitie van Witte wil Maag een geïntegreerde tandwielpompenafdeling opzetten. Dr Sven Wieczorek, grondlegger en voormalig eigenaar van Witte Pumps & Technology GmbH gaat die afdeling leiden als managing director.

Maag beschikt over productiesites in Zwitzerland, Duitsland, Italië, de USA en China. In Frankrijk, Taiwan, Maleisië, India, Thailand en Brazilië werkt het met service- en verkoopkantoren. In Nederland vertegenwoordigt Suurmond het pompenmerk.

Witte produceert in Duitsland en werkt met verkoop- en servicekantoren in Amerika en China.

Maag

“De acquisitie van Witte vertegenwoordigt een belangrijke stap in onze strategie om Maag de belangrijkste tandwielpomppartner voor uitdagende toepassingen te maken voor onze klanten”, zei Maag-president Ueli Thürig. “Maags vooruitstrevende en verticaal geïntegreerde productieprocessen zullen bijdragen aan de beschikbaarheid van onderdelen en tandwielpompen bij de klanten van Witte. Beide bedrijven samenvoegen in een business unit versterkt de kracht van onze technologische oplossingen en producten richting de klanten.”

Maag behoort tot Dover Corp’s Pumps & Process Solutions segment.

Witte

Ook Wittes Dr Wiecz ziet de samenwerking positief tegemoet. “Maag en Witte vullen elkaar goed aan. We zien een unieke kans om ons productportfolio uit te breiden en onze technische en produceermogelijkheden te verdiepen zodat we klanten een complete oplossing kunnen bieden. Tegelijkertijd kunnen we onze geografische bereikbaarheid vergroten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.