Nieuws

Lineaire actuatoren voor compacte ruimtes

Sterke lineaire actuatoren voor compacte ruimtes

Met de nieuwe L-productfamilie van lineaire actuatoren biedt Faulhaber volgens eigen zeggen een kant-en-klare oplossing voor een groot aantal toepassingen. De kleinere versies van 06L/08L/10L lenen zich voor medisch, laboratorium-automatisering, optica en fotonica tot aan ruimtevaart. De grotere versies van 22L/32L beschikken over de nieuwste GPT tandwieltechnologie en lezen zich voor toepassing in industriële automatisering maar ook voor optica en fotonica.

Lineaire actuatoren

De gebruiker kan de lineaire actuatoren combineren met een groot aantal DC-motoren, 4- en 2-polige borstelloze motoren of stappenmotoren. De fabrikant optimaliseerde ze voor het koppel- en toerentalbereik van de eigen motorfamilies. Ze ondersteunen een hoog ingangstoerental of een grote uitgangskracht. De fabrikant stelt veel gelijkmatig verdeelde reductieverhoudingen om de meest geschikte configuratie te selecteren voor verschillende werkpunten qua kracht of toerental, zoals vereist door de toepassing. De nieuwe productserie biedt ook extra flexibiliteit in de vorm van verschillende spindelformaten en -types.

Opties

Er bestaat keuze uit opties voor verschillende omgevingsomstandigheden en diverse flens- en moerconfiguraties. Daarmee versnelt en vereenvoudigt hij/zij de mechanische integratie in toepassingen. Maar ook klantspecifieke aanpassingen behoren tot de mogelijkheden.

De kogelomloop en reguliere spindels verschillen van elkaar in de rollende beweging van de kogelomloopmoer. Deze heft de schuiffrictie van reguliere spindels op, wat resulteert in een hoog rendement. De kleinere actuatoren van 06L/08L/10L krijgen spindels in twee belastingskarakteristieken. De grotere actuatoren van 22L en 32L zijn leverbaar met spindels maar ook in versies met kogelomloopspindel in twee nauwkeurigheidsopties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.