Nieuws
KSB levert pompen voor het hoogste gebouw van Nederland
Foto: BAM Bouw en Techniek

KSB levert voor de Zalmhaventoren in Rotterdam, het hoogste gebouw van ons land een uitgebreid pakket pompen met bijbehorende apparatuur. De levering omvat bijna vijftig toerengeregelde Etaline circulatiepompen.

KSB-pompen

De toerengeregelde Etalines beschikken over modulair uitgevoerde zelfkoelende frequentieregelaars van de types PumpDrive 2 Eco en PumpDrive 2.

Bovendien levert de Nederlandse dochteronderneming van KSB ook monitoringunits van het type PumpMeter. Deze bepalen het bedrijfspunt en meten alle belangrijke gegevens van een pomp. Daarmee kan de gebruiker eventuele besparingsmogelijkheden vaststellen die zich tijdens het lopende bedrijf voordoen.

Hoogste gebouw

De uitvoerder koos in dit geval de motoren om hun hoge rendement en het daaraan verbonden geringe energieverbruik. Hij kende bijzonder grote waarde bij de gunning toe aan de milieuvriendelijkheid en de kosten over de gehele levensduur van de geïnstalleerde producten.

Met een hoogte van 215 meter is de Zalmhaventoren het hoogste gebouw in de Benelux. De toren omvat hoofdzakelijk woningen en kantoren, een daktuin, een parkeergarage van meerdere verdiepingen en een fitnesscentrum. De oplevering wordt dit jaar verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.