Nieuws

150 jaar KSB – People Passion Performance

150 jaar KSB – People. Passion. Performance

Onder het motto ‘People. Passion. Performance’ startte KSB op 18 september 2021 het jubileumjaar van het 150-jarig bestaan. “Het zijn de medewerkers, waar het op aankomt. Hun passie voor en hun vakkennis bij wat ze doen, maakt bij onze klanten het verschil”, zegt Dr. Stephan Timmermann, woordvoerder van de directie van KSB.

150 jaar KSB

Johannes Klein stichtte in 1871 de onderneming KSB in Frankenthal, Duitsland, samen met Friedrich Schanzlin en Jacob Becker. Dat bedrijf met toen twaalf medewerkers groeide inmiddels uit tot een wereldwijde onderneming met meer dan 15.000 medewerkers, 27 productielocaties, bedrijven en vertegenwoordigingen in meer dan 100 landen en een omzet van 2,2 miljard euro. Het uitgebreide verhaal vindt u in PompNL nr. 4 2021, pagina 46 en 47.

Belangrijke pijlers

“Niet veel bedrijven kunnen bogen op een 150-jarig bestaan. We nemen dit moment om stil te staan, terug te kijken en te reflecteren. Maar ook om vooruit te kijken”, aldus Timmermann. “Dat KSB er tegenwoordig zo goed voor staat, danken wij enerzijds aan de betrokkenheid van iedere, individuele medewerker en anderzijds aan het aanpassingsvermogen van het bedrijf. Tussen een idee, een innovatie en het zakelijke succes in een wereldwijde markt kunnen bij een producent en leverancier van pompen, afsluiters en bijbehorende service jaren liggen. Innovatiekracht en bereidheid om te veranderen, vormen daarom belangrijke pijlers van ons bedrijf.”

Passion en Performance

Vanaf het begin zet het bedrijf in op technische standaarden. “De in 1935 geïntroduceerde Eta-pompserie geldt als moeder van alle normpompen en schreef industriegeschiedenis. Een andere ontwikkeling van ons, de chemie-normpomp CPK en de daaropvolgende pompserie Mega-CPK behoren inmiddels tot de meest toegepaste chemie-normpompen ter wereld. KSB hecht traditioneel veel waarde aan duurzaamheid en is sinds 2010 lid van Global Compact van de Verenigde Naties. De richtlijnen ervan verplichten tot het realiseren van een sociale en milieubewuste bedrijfsvoering.”

150 jaar KSB – People. Passion. Performance

People

Dr. Stephan Timmermann noemt diversiteit een belangrijke succesfactor. “Wij zijn trots op de competentie en toewijding van ons hele personeel en op de wijze waarop ze wereldwijd samenwerken. Ons team is vandaag internationaler, vrouwelijker en opener naar de wereld dan onze oprichters het zich ooit konden voorstellen.”

In verband met de coronapandemie schuiven de feestelijkheden door naar volgend jaar. Naar verwachting vieren alle KSB-vestigingen wereldwijd in september 2022 het heugelijke feit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.