Nieuws
Koelsmeerconcept voor clean en olievrij verspanen
Fotocopyright: KSM

KSM lanceert onder de naam Aquaslide een nieuw koelsmeerconcept dat clean en olievrij verspanen mogelijk maakt. Deze nieuwe technologie op waterbasis helpt verspanende bedrijven om te voldoen aan de steeds hogere reinheidseisen die eindklanten stellen.

Koelsmeerconcept

Recente tests bij partners van KSM uit de hightechindustrie laten zien dat de inzet van het koelsmeerconcept op drie fronten zorgt voor verbetering. Werkstukken komen schoner uit de bewerking zonder moleculaire verontreinigingen (HIO-elementen). De machines zelf raken minder vervuild. En ook de werkomgeving blijft schoner en daardoor veiliger. Dat brengt volgens de leverancier de hoogste verspanende prestaties tegen de laagste (reinigings)kosten, in een schone en veilige omgeving voor operators.

Clean verspanen

Xavier Keulen-Thomassen, algemeen directeur bij KSM: “Aquaslide bevat geen olie en koolwaterstoffen. Normaliter zorgen deze ingrediënten voor kleine moleculaire verontreinigingen. Bij ons middel geldt: wat je er aan het begin van het proces niet in stopt, hoef je er aan het eind niet uit te halen. Je reinigingsproces verloopt sneller en eenvoudiger. Daarmee bespaar je tijd én kosten, zowel bij de reiniging tussen processtappen als bij de eindreiniging. Je voldoet met je werkstuk aan de reinheidseisen die een opdrachtgever stelt, of dat nu Grade 2, Grade 1 of equivalente eisen zijn.”

Olievrij

Xavier vervolgt: “De waterbasis van ons product zorgt dat er geen olienevels en andere oliegerelateerde vervuilingen ontstaan. Als bedrijf hoef je daarom bijvoorbeeld niet extra te investeren in oliefilters of een afzuigunit. Omdat er geen vettige aanslag ontstaat op de machine en in de directe omgeving ervan, kun je bovendien de intervallen voor het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden verlengen.”

Huidcontact met of inademen van Aquaslide leidt niet tot huid- en oogirritaties of klachten aan de luchtwegen. Bovendien worden vloeren niet glad, omdat er geen sprake is van neerslaande olienevels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.