Nieuws
Klimaatadaptatie en de niet te onderschatten invloed

Verschrikkelijk die beelden van Limburg, Duitsland en België he? En die waterkracht. Door iedereen enorm onderschat maar wij besteden er al een aantal jaren aandacht aan: klimaatadaptatie en de gevolgen in de natuur.

Klimaatadaptatie

Nederland Waterland, dus telt Nederland zogenaamd heel veel experts. En die gaan allemaal als ramptoerist controleren of Rijkswaterstaat wel zijn werk goed doet…..

Of zwemmen in de snelstromende rivier waar zelfs de mensen met meer verstand (kleine) scheepvaart al afraden omdat plastic in je schroef of een boom tegen je kiel desastreuze schade kan opleveren.

Waterloopbos

Wel grappig dat ik bijna op hetzelfde moment in het AD van vrijdag 15 juli 2021 stuitte op een veel leukere locatie om te bezoeken. Onder de noemer ‘pareltjes’ kwam de locatie Waterloopbos aan de orde. Ooit onderzochten knappe koppen hier allerlei waterlopen. Van de deltawerken tot aan buitenlandse projecten waar ze aan deelnamen. Niet alleen voor schoolreisjes maar zeker ook geschikt voor mensen die willen weten hoe water en natuur samenwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.