Nieuws
Bemas Asset Performance 4.0 hackathon gaat om voorspellen van sluisstoringen

In de aanloop naar de hybride Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs organiseert Bemas een hackathon voor het voorspellen van storingen. Dit jaar levert ÆVO uit Halsteren de challenge. Het bedrijf zoekt een innovatieve oplossing voor het voorspellen van storingen op een sluis in de Rotterdamse haven. 

Sluisstoringen

ÆVO houdt zich bezig het onderhoud en de renovatie van bruggen, sluizen en tunnels. “De infrastructuur die wij onderhouden, is bijna altijd kritisch. Het kleinste mankement kan gigantische gevolgen hebben voor weggebruikers of de scheepvaart.” vertelt directeur Corné van Dravik. Het servicebedrijf doet het goed door snelle service bij correctieve ingrepen en een uitgekiend preventief onderhoudsmanagement dat zorgt voor minder kritische defecten.

Voorspellen van onderhoud

ÆVO zoekt naar manieren om defecten in een vroeg stadium te traceren en zelfs te voorspellen. Het wil daarmee nog voor een sluisstoring optreedt het probleem kunnen identificeren om het zo sneller op te lossen.

Bij de tweede Bemas-hackathon daagt het bedrijf geïnteresseerde tech companies, academische instellingen of particulieren uit om met een oplossing te komen op het gebied van digitale tools zoals predictive analytics, AI, IoT, etc…

Hackathon

“In eerste instantie hopen we dat de participanten inderdaad patronen zullen vinden waarmee we anomalieën kunnen voorspellen. Idealiter kunnen ze de analyse automatiseren en een concept ontwikkelen dat we kunnen toepassen op meerdere sluizen en misschien zelfs bruggen en tunnels. We willen het resultaat uiteindelijk verder uitwerken tot een systeem dat niet alleen kan voorspellen maar ook een indicatie geeft van het probleem dat dreigt. Dat biedt ons de state-of-the-art oplossing waarvan we dromen en waarmee we onze klanten een maximale toegevoegde waarde kunnen bieden” aldus Corné van Dravik.

In een webinar met Corné van Dravik krijgt de deelnemer uitleg over de globale probleemstelling. Sjoerd Van Agtmael, de System-Architectverantwoordelijk voor de automatisering van de sluis, gaat in een tweede opname dieper in op de technische details van de challenge. Hij geeft ook uitleg over de data en bestanden die ter beschikking staan.

Asset Performance 4.0

De presentaties zoals hierboven aangegeven en uitleg over de hackathon vindt u op de Asset Performance 4.0 website. Gegadigden kunnen zich daar inschrijven. Ze krijgen dan toegang tot de Slack-channel van de hackathon met alle data. Daar kunnen ze ook nog extra vragen stellen. ÆVO zal de ingediende voorstellen analyseren en drie finalisten selecteren die hun oplossing mogen voorstellen tijdens de Asset Performance 4.0 conferentie op donderdag 28 oktober 2021. Wie de hackathon wint, staat op de eerste rij om in de toekomst bij AEVO het project verder te concretiseren en uit te rollen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.