Nieuws
Innocent meldt zich als eerst op Rotterdam Food Hub

Innocent, een fabrikant van smoothies en vruchtensappen vestigt zich als eerste in de Rotterdam Food Hub, het 60 hectare groot nieuwe bedrijventerrein aan het Calandkanaal dat Havenbedrijf Rotterdam speciaal inricht om bedrijven uit de ‘agrofood’ sector optimaal te faciliteren.

Innocent in RotterdamI

Dit najaar start de bouw van Innocents eigen CO2-neutrale fabriek in het Rotterdams havengebied. Ruim vier jaar werkte het bedrijf aan de bouwplannen van de fabriek. Het bedrijf kiest uiteindelijk Rotterdam omdat het de duurzaamste locatie is de fabriek te bouwen. Zo gebeurt de productie zo dicht mogelijk bij de plek waar de ingrediënten arriveren.

Door het besparen van miljoenen kilometers wegverkeer en het verminderen van de koolstofvoetafdruk met tien procent wil Innocent verder bouwen aan haar ambities en voorbeeldfunctie in duurzame productie.

Alles onder een dak

De fabriek van € 223 miljoen gaat zo’n 400 miljoen flesjes gekoeld sap per jaar produceren. Die vinden hun weg naar 17 Europese landen. Naar schatting levert het zo’n 200 nieuwe banen op.

Douglas Lamont, CEO innocent drinks: “We zijn ontzettend blij dat we onze eigen CO2-neutrale fabriek gaan bouwen, waar we alles, van fruit tot fruit-in-een-flesje, onder één dak kunnen doen. We zijn al vier jaar bezig om ons productienetwerk dichter bij elkaar te brengen en zo onze impact op het milieu te verminderen. Het hebben van een eigen fabriek is ook logisch gezien onze forse groei op het Europese vasteland. De fabriek moet een gezonde en inspirerende werkplek worden voor alle werknemers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.