Nieuws
Ingersoll Rand Inc wil Everest Group en Airmax Groupe overnemen

Ingersoll Rand Inc onderhandelt over de overname van de Indiase Everest Group en het Franse Airmax. De eerste levert klantspecifieke blower- en vacuümpompoplossingen. Airmax onderhoudt een groot monteursnetwerk in Frankrijk voor perslucht.

Everest Group

Everest richt zich met twee productieplants in de buurt van Delhi op groeimarkten als duurzame wateroplossingen, farma, food en beverage. De 420 werknemers vullen het Ingersoll Rand-programma aan met hoge flow, lage druk vacuüm droge schroefpompen, vacuüm boosters en een nieuwe lijn verdringerblowers.

Airmax Groupe

Persluchtspecialist Airmax werkt met ongeveer 100 mensen verdeeld over negen locaties in Frankrijk. De acquisitive versterkt Ingersolls positie in dat land en voegt degelijke, locale marktkennis toe met name in de aftermarket.

Naar verwachting zullen zowel Everest als Airmax Q4 2022 Ingersoll Rand’s Industrial Technologies and Services (ITS) segment aansluiten.

Ingersoll Rand

Enrique Minarro Viseras, senior vice president and general manager of Ingersoll Rand’s ITS EMEIA business noemt de Everest Group de marktleider in India op het gebied van blower- en vacuümsystemen. “Everest Group zal onze aanwezigheid in dat groeiende marktsegment significant versterken. Bovendien bidet het toegevoegde waarde aan onze vacuümproductlijn met mogelijkheden te groeien in India maar ook wereldwijd.”

Over Arimax zei hij: “Airmax vormt onze grootste verkooppartner in Frankrijk waar we overigens al decennia mee samenwerken. Het team beschikt over kennis van de lokale markt, en zet zich in voor de klanten en ondersteunt hen bij energieoptimalisering. Ik verheug me op hun komst bij de Ingersoll Rand family.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.