Nieuws

Het Duitse Schubert&Salzer bestaat 140 jaar

Het Duitse Schubert&Salzer bestaat 140 jaar

In 1843 startten Carl Schubert en Bruno Salzer met de vervaardiging van kousenbreimachines in het Saksische Chemnitz. Op bijna hetzelfde moment begonnen in Ingolstadt de Royal Artillery Foundry en het Royal Main Laboratory met civiele producten waaronder gegoten behuizingen voor kleppen en later spinmachines.

Schubert&Salzer

Die laatste twee in 1925 omgedoopt tot Despag kwamen in 1938 in handen van Schubert&Salzer. Na WO II verhuisden alle activiteiten naar Ingolstadt. Daar produceerde het bedrijf vanaf 1974 eerstegraads- en hoekafsluiters van messing en brons. In 1980 vond de presentatie plaats van de eerste schuifafsluiter nog steeds in flensuitvoering met keramische afdichtringen. Het bedrijf richtte in 1983 het meet- en regeltechniekcentrum op. Na de introductie van de eerste functionele schuifafsluiter in een tussenflensontwerp betrok het in 1996 een nieuw pand. Na allerlei eigenaarswisselingen transformeert Schubert&Salzer in 2004 tot een puur familiebedrijf.

Digitale klepstandsteller

In 2007 ontwikkelt het de eerste digitale klepstandsteller en in 2010 volgt een serie kogelkranen. In 2013 vindt de marktintroductie van de eerste elektrische motoraandrijving plaats en in 2017 opent het bedrijf een klantentrainingscentrum in Ingolstadt. Inmiddels betreedt het bedrijf allerlei internationale markten. Zo begint Schubert & Salzer Inc. in Concord, USA zijn eigen productie van GS-ventielen speciaal voor de Amerikaanse markt.

Huidig assortiment

Op Achema 2022 presenteerde Schubert & Salzer Control Systems de IO-Link-standstellers voor zijn pneumatische regelkleppen. Eind 2022 introduceerde het de aseptische hoekstopkraan type 6051 met elektrische aandrijving. Deze Ehedg-gecertificeerde hoekstopkraan voldoet aan de strengste reinheidseisen met maximale prestaties. Als alternatief voor de pneumatische zuigeraandrijving kan de klant het steriele ventiel nu ook krijgen met een elektrische aandrijving type 2030. De fabrikant roemt zijn aandrijving om de robuuste constructie en vergelijkt de regelnauwkeurigheid bij hoge positioneersnelheden met die van pneumatische aandrijvingen.

Alle componenten van de EHEDG-gecertificeerde klep die in contact komen met het medium zijn FDA-conform en voldoen aan USP klasse VI evenals de richtlijn (EG) 1935/2004 en (EU) 10/2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.