Nieuws

Spin Pompen introduceert de H Flo-serie van Mouvex

Spin Pompen introduceert de H Flo-serie van Mouvex

Op de stand van Spin Pompen op Pumps&Valves begin oktober in Rotterdam Ahoy (standnr. N115) vindt de internationale lancering plaats van de nieuwe Mouvex hygiënische H Flo-range. Met deze opvolger van de SLS-serie verhoogt Mouvex de maximale capaciteit van zijn oscillerende zuigerpompen naar 65 m3/uur.

Mouvex H Flo-serie

De nieuwe H Flo-serie kenmerkt zich door zijn innovatieve design met een verhoogd volumetrisch rendement. Dat maakt de H Flo pompen voor hogere debieten inzetbaar dan de huidige SLS pompen. Vaak volstaat daarmee een kleiner pomptype voor dezelfde capaciteit.

Als eerste lanceert Mouvex de H Flo 65 de grootste in de serie waarmee het bedrijf de maximale capaciteit van zijn range hygiënische oscillerende zuigerpompen bijna verdubbelt, van 36 naar maar 65 m3/uur. Toepassing van een grotere excentriciteit van de disc vergroot het slagvolume van de H Flo. Dit resulteert in een gunstigere NPSHr, waardoor oscillerende zuigerpompen nu toepasbaar zijn voor een viscositeit tot 10.000 cP.

Verbeterde gewicht/capaciteitverhouding

Dankzij hun verbeterde gewicht/capaciteitverhouding kunnen de oscillerende zuigerpompen in de H Flo-serie bij het verpompen van shear-gevoelige en kleverige massa’s concurreren met lobbenpompen.

100% lekvrij

De Mouvex H Flo zuigerpompen zijn, net als de SLS pompen, 100% hermetisch gesloten en vrij van lekkage. De asafdichting bestaat uit een metalen balg. De H Flo-serie is voorzien van een vernieuwde, driedubbele balgconstructie. Deze biedt een lange levensduur en een standaardfabrieksgarantie van twee jaar. Door zijn compacte bouwwijze zorgt de vernieuwde balgconstructie voor de kleinere afmetingen van de nieuwe pompenserie.

Oscillerende werking

Het oscillerende principe van de H Flo-pompen geeft een uiterst lineaire en nagenoeg pulsatievrije flow. Hierdoor zijn de pompen goed inzetbaar voor het (inline)doseren van vloeistoffen met zowel hoge als lage viscositeit. Het volumetrische werkingsprincipe en de lage snelheden vormen een positieve ondersteuning bij het transport van kwetsbare (shear gevoelige) producten.

De pompen zijn CIP-reinigbaar en opgebouwd volgens de Ehedg en EC1935-2004 richtlijnen. De volledige CIP-flow kan zonder bypass door de pomp gestuurd worden, wat zorgt voor besparingen op de installatiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.