Nieuws

Overname Merrem & LaPorte Collignon door Wilo

Overname Merrem & LaPorte Collignon door Wilo

Met de overname van GVA en Merrem & LaPorte Collignon verbreedt Wilo het productaanbod. Het haalt bovendien specialistische kennis op het gebied van waterzuivering in huis.

Wilo

Johan de Bleecker, managing director van Wilo België en Luxemburg: “Waar Wilo tot voor enkele jaren bekendheid genoot als producent en leverancier van pompen voor verwarming en koeling, als partner voor OEM’ers en de industrie, speelt het groeiende portfolio voor watermanagement een steeds grotere rol. De eerdere overname van GVA, specialist op het gebied van beluchtingssystemen, voortstuwers en mengers, kreeg in Nederland nog meer betekenis door de recente overname van Merrem & LaPorte Collignon.

Overname

Merrem & LaPorte Collignon met vestigingen in Zaltbommel en Vilvoorde (B.) startte in Nederland in 1996 en specialiseerde zich op het gebied van water en waterbehandeling. In 15 jaar tijd ontwikkelde het bedrijf zich tot specialist met uitgebreide (afval)waterknowhow waarvan meer dan 500 (inter)nationale referenties profiteren. Ook tal van Waterschappen vertrouwen op de expertise van het bedrijf terwijl het bedrijf daarnaast als partner optreedt grote aannemers.

De Nederlandse Wilo-vestiging telt nu vier pijlers: Building Services; OEM; Industrie en Watermanagement

Merrem & LaPorte Collignon

Johan de Bleecker: “Met Merrem & LaPorte Collignon weten we ons verzekerd van specialisten op het gebied van waterzuivering. Het gecombineerde aanbod is niet alleen interessant voor overheidsklanten, zoals waterzuiveringsbedrijven, maar ook voor industriële bedrijven.” Wilo verrijkt de watermanagementoplossingen nog eens door IT, sensortechnologie en modelapplicaties te integreren. Op die manier verbeteren de efficiëntie en betrouwbaarheid van systemen terwijl de kosten tegelijkertijd dalen.

Grote uitdagingen

Martijn Bisschop binnen Wilo Nederland verantwoordelijk voor Water Management Solutions: “Om alle uitdagingen die op ons afkomen aan te kunnen, werken we internationaal intensief samen. Als wereldwijd opererend bedrijf beschikt Wilo over een schat aan kennis en ervaring. Die willen wij met klanten delen. Onze inzet: het leveren van totaaloplossingen met bijbehorende garantie. Wij merken dat klanten die aanpak waarderen. Eén partij voor alle facetten van watermanagement.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.