Nieuws

Publicatie Normontwerp aansluitleidingen voor gas

Engie koopt site van Vilvoorde voor nieuwe gascentrale van 870 MW

De nationale normenserie NEN 7244 ‘Gasvoorzieningsystemen – Leidingen voor maximale bedrijfsdruk tot en met 16 bar’ is op basis van de Europese normen voor gasdistributieleidingen opgesteld. Deel 9 uit deze normenserie is herzien en als normontwerp gepubliceerd voor commentaar.

Normontwerp aansluitleidingen voor gas

Belanghebbende partijen en geïnteresseerden kunnen tot 1 december 2019 online commentaar indienen op het normontwerp.
Ontwerp NEN 7244-9 geeft specifieke functionele eisen voor de afhandeling van gasmeldingen en periodiek gaslek zoeken. De norm dient in onderlinge samenhang te worden gezien met de overige delen uit de NEN 7244-reeks. In het verlengde hiervan is normontwerp NEN 7249 ‘Bovengronds gaslekzoeken, methode: sleepmat’ opgesteld. Dit normontwerp beschrijft een uniforme en algemeen toepasbare meetprocedure voor het uitvoeren van het periodiek bovengronds gaslekzoeken. Belanghebbenden kunnen eveneens op normontwerp NEN 7249 tot 1 december 2019 online commentaar indienen.

Wijzigingen

Het normontwerp NEN 7244-9:2019 vervangt de versie uit 2008. In de nieuwe versie staan zowel inhoudelijke wijzigingen als wijzigingen in relatie tot het verwijzen naar relevante normen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.