Nieuws
Transparantie en duurzaamheid bij Wilo

De Wilo Groep werkt momenteel aan zijn grootste bouwkundige ontwikkelingsproject ooit: 190.000 vierkante meter met de Wilo Campus in Dortmund.

Het centrale gedeelte, de ‘Wiloop’ verbindt de belangrijkste gebouwen: de Smart Factory (productie), Office (kantoren), Project House (productontwikkeling), Customer Interface (klantcontact) en Children & Healthcare Center (medewerkers). Het complex is bovendien bedoeld als centrale ontmoetingsplaats voor de Wilo-medewerkers. De gebouwen worden aangesloten op en zijn toegankelijk via de Nortkirchenstrasse, waar het Wilo hoofdkantoor momenteel staat. Deze straat zal worden aangepast tot avenue, de Campus Allee, die toegankelijk zal zijn voor personeel, bezoekers en openbaar vervoer.

Duurzaamheid en efficiëntie

Het regenwater van de buiteninstallaties en van het meer dan 70.000 vierkante meter dakoppervlak worden verzameld en bewaard in opvanggoten voor regenwater. Vervolgens zal het worden gebruikt voor irrigatie en koeling of worden afgevoerd in een beek. Op de dakoppervlakken is begroeiing aangebracht, wat zorgt voor een natuurlijk koelingseffect. Elektriciteit, verwarming en koeling worden centraal geleverd via efficiënte (energie)systemen.

Smart Factory

De productie is de basis van het technologiebedrijf. Een ruime fabrieksfoyer vormt het centrale entreepunt van de Smart Factory. Door de glazen wanden van het technisch centrum in het hart van het gebouw is het mogelijk inzicht te krijgen in de lopende productie. Bezoekers kunnen een wandeling maken door de productiehal over een loopbrug. Door deze transparantie wil Wilo de barrières tussen de afzonderlijke werkomgevingen opheffen en ruimte bieden voor een open werkcultuur. Zo zullen behalve kantoorruimtes aan de buitenzijde van het gebouw ook kantoorunits worden gevestigd op de werkvloer om te verzekeren dat communicatie tussen productie en productieplanning direct en snel mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.