Nieuws
Evides Waterbedrijf presenteert twee projecten
Algemeen directeur Annette Ottolini (links) en Deltacommissaris Peter Glas

Evides Waterbedrijf presenteerde deze maand twee nieuwe projecten. Zo legt het twee grote industriewaterleidingen van 500 meter lang onder het Calandkanaal aan. Die moeten de leveringszekerheid van demiwater voor de industrie in de Botlek en Maasvlakte vergroten. En 7 juli 2021 opende het bedrijf het innamepompstation Bergsche Maas in de Biesbosch. Met een maximale capaciteit van 24 m3/seconde naar eigen zeggen het grootste ruwwater-innamepompstation.

Twee grote industriewaterleidingen

Er komen twee rvs-demiwaterleidingen in een nieuw tracé via de bestaande kabels- en leidingentunnel. Na het inhijsen van de leidingdelen in de schacht van zo’n 30 meter diep en 14 meter breed worden gelast en doorgevoerd. De werkzaamheden startte eind juli 2021 en de afronding van het plaatsen van de eerste leiding gebeurt naar verwachting in oktober 2021. 

Evides Waterbedrijf presenteert twee projecten

Ruwwater-innamepompstation

Op woensdag 7 juli 2021 vond de officiële opening van het innamepompstation BergscheMaas in de Biesbosch plaats. Met een maximale capaciteit van 24 m3/seconde noemt het bedrijf dit het grootste innamepompstation dat oppervlaktewater inneemt om drinkwater van te maken. Normaal gesproken zet Evides een innamecapaciteit in variërend van 7 tot maximaal 15 m³/sec.

Evides project

Algemeen directeur van Evides Annette Ottolini bij de opening: “De belangrijkste reden om hier een aantal jaar geleden in te investeren, vormde de klimaatverandering en de daarmee samenhangende wisselende waterkwaliteit in de Maas. Afgelopen jaren zagen we een toename in het voorkomen van lage rivierafvoer van de Maas.”

Lagere waterstanden vergroten de invloed van ongewenste stoffen op de waterkwaliteit. Daar wil het waterbedrijf flexibeler op kunnen inspelen. Het nieuwe innamepompstation zorgt voor een snellere inname van meer water in de spaarbekkens bij de beste waterkwaliteit van de rivier de Maas.

De zuiveringsfilosofie van Evides bestaat uit drie stappen: bronbescherming, selectieve inname en robuuste zuivering. ‘Wat er niet in zit, hoeven we er ook niet uit te halen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.