Nieuws

Endress+Hauser legt basis voor de toekomst

Endress+Hauser legt basis voor de toekomst

Met de uitbreiding van zijn campus in het Zwitserse Reinach maakt Endress+Hauser duidelijk dat dat de thuisbasis blijft. De op 1 juli 2022 geopende, extra ruimte biedt meer plaats aan de productie van flowmeters en alle IoT-ontwikkelingen voor de hele groep.

Endress+Hauser

De laatste jaren groeide het aantal werknemers op de locatie met 20 procent naar 2.000. Het aantal geproduceerde componenten steeg ook substantieel net als het portfolio met digitale oplossingen. Vandaar de forse investering in uitbreiding. Bestaande bebouwing van soms al 150 jaar werd zoveel mogelijk geïntegreerd.

Endress+Hauser legt basis voor de toekomst

Op de vraag naar kwalitatief steeds betere gas- en vloeistofmeters breidde de fabrikant zijn portfolio uit en verdubbelde productie-aantallen. Met de uitbreiding kunnen 1.500 werknemers door het pand zwerven onder het motto ‘collectief gebruikte ruimte. “In het kader van ‘New Work’ implementeren we ‘activity-based working’. Dat betekent dat we verschilelnde stations voor verschillende werkzaamheden kunnen gebruiken. Een werknemer kiest de plaats waar hij/zij zijn taak het beste kan uitvoeren”, legt Mirko Lehmann, Managing Director of Endress+Hauser Flow uit.

Samenwerkpleinen

Op coworking zones als het Innovation Labs of projectzones werken ze samen aan langere-termijnprojecten. Maar het nieuwe pand beschikt ook over trainings- en opleidingsfaciliteiten.

Inmiddels trainde de faciliteit 43 leerlingen in acht afdelingen. In augustus beginnen er nog weer eens 50 op 11 afdelingen.

Endress+Hauser legt basis voor de toekomst

Het bedrijf ontvangt per jaar 4.000 bezoekers in Reinach. Die bezoeken de Flow Experience, 2.000m2 instrumentenervaring.

Duurzaamheid

Maar het pand voldoet ook aan de nieuwste duurzaamheidseisen om de door Endress+Hauser gestelde doelen voor CO2-neutraliteit in 2030 te halen. Bovendien kan het voor het monitoren van het energieverbruik de eigen instrumentatie uittesten.

Endress+Hauser legt basis voor de toekomst

Op het dak van de uitbreiding liggen zonnepanelen die jaarlijks 365 kilowatt opleveren. Dat brengt het totaal in Reinach op 3.700 m2 met een jaaropbrengst van een megawatt. Dat maakt het bedrijf tot een van de grootste zonne-energieleveranciers van de regio Basel. Maar er huizen op het dak ook twee bijenkolonies die zich tegoed doen aan de bijenvriendelijke bloemen aldaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.