Nieuws
Van der Ende Groep erkend stagebedrijf voor hbo- en wo-studenten

Stichting ELBHO verleende Van der Ende Groep in Maasdijk onlangs de erkenning als stagebedrijf voor hbo- en wo-studenten. Deze erkenning vergemakkelijkt het vinden van hoger opgeleide stagiairs. De erkende bedrijven komen in het register dat onderwijsinstellingen gebruiken om stageplekken te zoeken. “Dat wij eigen innovaties ontwerpen en die ook produceren van begin- tot eindproduct levert de stagiaires voordeel op”, zegt Charlotte Baraniak, HR manager.

Erkend stagebedrijf

Stichting ELBHO bestaat sinds 2017 en controleert en borgt de kwaliteit van stageplaatsen. De stichting toetst stagebedrijven op een aantal criteria. Studenten, onderwijsinstellingen en bedrijven hechten veel waarde aan de erkenning. Studenten weten zich dan verzekerd van een stage van hoog niveau en kunnen bij een erkend stagebedrijf tevens rekenen op goede begeleiding, veel faciliteiten en een stagevergoeding. Sommige opleidingen stellen het zelfs verplicht dat de student stage loopt bij een ELBHO-erkend bedrijf. Van der Ende Groep vindt het belangrijk studenten te interesseren voor een stage. “Onze mbo-onderwijs werpt al jaren zijn vruchten af bij het vinden van nieuwe stagiairs. Hoewel we in het recente verleden al diverse stagiairs op hbo- en wo-niveau konden verwelkomen, hopen we dat we met de erkenning er nog meer kunnen aantrekken. Een aantal komen namelijk na de stageperiode bij ons in dienst”, aldus Baraniak.

Van der Ende Groep

Specifieke werkterreinen voor het werven van de studenten staan Van der Ende Groep niet voor ogen. Er liggen diverse opdrachten op het gebied van engineering, sales, marketing en productie. “Dat we alles onder een dak hebben, maakt het aantrekkelijk voor studenten. Alles wat we ontwerpen, maken en testen we in onze eigen productiehal. Als familiebedrijf hechten we aan bepaalde normen en waarden. We werken informeel en professioneel. Daar kunnen studenten goed in gedijen, blijkt in de praktijk”, aldus Marcel Boon, Chief Human Resources Officer Van der Ende Groep.  

Meerdere sectoren

Het bedrijf opereert van oorsprong voornamelijk in de tuinbouw maar bouwde die ervaring in de loop der jaren uit naar de bouw/aannemerij, industrie en de (semi)overheid. Het bedrijf ontwikkelt en produceert technische producten op het gebied van watertechniek, luchtbehandeling en filtratietechniek. Sinds de start in 1985 groeide het aantal medewerkers naar 120 nu.

Krapte arbeidsmarkt

Toen ik een paar jaar geleden bij Van der Ende op bezoek ging, merkte ik zelf dat hun goede naam een pre vormde bij personeelswerving. Zij doen dus iets goed. Vergaat het u ook zo? Of wilt u wel handvatten van anderen? We horen graag uw mening. Dat kan bijvoorbeeld door de poll op onze site in te vullen. Of gewoon een mailtje te sturen naar Pompnl@eisma.nl. Dan proberen wij een modus te vinden om alle tips & trucs met onze doelgroep te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.