Nieuws
Elliot Group krijgt testfaciliteit voor cryogene pompen

Ebaras onderdeel Elliot Group nam onlangs na twee jaar bouwen een state-of-the-art testfaciliteit voor cryogene pompen in gebruik. Op de 13 acres campus in Jeannette, Pennsylvania, USA staan zes gebouwen waarvan een met een testloop.

Testfaciliteit voor cryogene pompen

De testloop bevat twee cryogene pompopstellingen en nog een aparte cryogeenexpanderopstelling. Een energie-efficiënt systeem zorgt voor verkoeling.

“Onze nieuwe faciliteit van wereldklasse biedt ons de mogelijk de totale range aan cryogene pompen en vloeistofexpanders te testen. Van de kleinste unit tot aan grotere dan nu al op de markt te vinden zijn”, verklaart Mark Babyak, vice president van de Cryodynamic Products and Industrial Products bijt Elliott.

LN2, LNG of LPG

Het bedrijf kan er klantenunits testen met LN2 (liquid nitrogen), LNG (liquid natural gas) of LPG (liquid petroleumgas). Allemaal afgestemd op de applicatie.

Het bedrijf ontwerpt, bouwt en biedt service aan centrifugaalpompen en axiale compressors, stoomturbines, power recovery expanders en onderwater cryogene pompen en vloeistofexpanders voor de (petro)chemie. Die laatste lenen zich voor zowel on- als -offshore bij cryogene omzettingen van vloeibaar naar gas en vice versa en de opslag van die stoffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.