Nieuws

Foodgrade-oplossing voor hoogviskeuze producten

Foodgrade-oplossing voor hoogviskeuze producten

Spin Pompen lanceert de nieuwe foodgrade Easyfeed excentrische wormpomp met trechter/hopper. Fabrikant PCM ontwierp de range speciaal voor het verwerken van (hoog)viskeuze, pasteuze en kleverige producten en vloeistoffen met vaste delen.

Hoogviskeuze producten

De fabrikant noemt de compacte Easyfeed excentrische wormpomp de opvolger van de IVA/LVA trechterpompen met voordrukschroef. Hij combineert Moineau-technologie met een doordacht design om nog beter aan te sluiten op de hygiëne-eisen van de voedingsmiddelenindustrie. 

De uit RVS 316L vervaardigde pomp is aan de binnenzijde gepolijst (Ra<1,6 μm) en aan de buitenzijde geglaspareld. De verticale binnenwanden verbeteren de doorstroming van kleverige producten naar de toevoerschroef. De speciale, conische voordrukkamer zorgt voor een goede vulling van de rotor/statorcombinatie bij de meest-viskeuze producten.

Foodgrade-oplossing

Het gehele ontwerp van de nieuwe Easyfeed-range staat in het teken van hygiëne en een goede reinigbaarheid. Zo zorgen de open voordrukschroef en de tangentiële drain-aansluiting voor een effectieve CIP-reiniging.

Het design van de open toevoerschroef leent zich bij uitstek voor de verwerking van kleverige voedingsmiddelen. Bovendien beschikken de stator en alle overige onderdelen die in aanraking komen met het verpompte product (seals, elastomeren e.d.) over foodgrade- en EC1935/2004-certificaten.

Eenvoudig onderhoud

De toepassing van tri-clamp koppelingen in het ontwerp van de pomp vereenvoudigen de demontage van zowel het pomphuis als de stator. Handig bij onderhoud en/of handmatige reiniging. Daarnaast zorgt het gepatenteerde EcoMoineau rotor-koppelingsysteem, montage met drie schroeven voor een aanzienlijke tijdwinst tijdens het onderhoud aan de pomp.

Robuust design

De nieuwe Easyfeed excentrische wormpomp valt bovendien op door zijn robuustheid en zijn uitstekende bestendigheid tegen abrasieve producten. Dit komt volgens de leverancier door de combinatie van de Moineau-technologie en de gebruikte materialen. Zoals de duplex RVS 329L rotoren, siliciumcarbide seals en de versterkte rotorkoppelingen.

Veelzijdigheid

De Easyfeed hopperpompen van PCM bieden een oplossing voor het verpompen van viskeuze producten tot 80.000 cP. Het verwerken van vloeistoffen met een hoog drogestof percentage, tot 30 procent behoort ook tot de mogelijkheden.

Hierdoor leent de pomp zich voor het verpompen van vlees, groente en fruit. Denk hierbij aan mechanisch gesepareerd vlees, visemulsie, petfood, tomatenconcentraat, erwtenvezels en suikerbietenpulp.

De pompen zijn leverbaar tot een maximale capaciteit van 30 m³/uur en lenen zich voor een maximale druk van 12 bar. De afmetingen van de hopper gaan volgens klantspecificaties. De pompen krijgen ook op klantwens diverse types aansluitingen, o.a. SMS, DIN11851 of Clamp aansluitingen en verschillende asafdichtingvarianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.