Nieuws
Damen levert Cutter Suction Dredger CSD500 aan Dubai

Damen Shipyards Group leverde onlangs een Cutter Suction Dredger CSD500 aan MAR Marine &Building Contractor L.L.C., een in de VAE (Verenigde Arabische Emiraten)gevestigde aannemer.

CSD500

Allereerst gaat het baggerschip onder de naam MAR22 dienst doen bij het uitbreidingsproject Al Hamriyah Port. Mr Paul Abou Rjaili, Operations Manager at MAR Marine states verwelkomde het schip met open armen. “We verstevigen ons baggerarsenaal en daarmee de capaciteit en mogelijkheden. Deze op onze wensen gebaseerd boot komt helemaal tegemoet aan de Eisen van het Al Hamriyah Port Expansion project.”

Klantspecifiek standaard

De op een standaard gebaseerd baggerschip MAR22 kreeg om de baggerefficiëntie te verhogen speciale ankers, een zuigslangdraagsysteem en de mogelijkheid om de zuigdiepte te vergoten of te verkleinen. Bovendien kwam er een extra verblijf onder de bedieningshut en een navigatie- en communicatiepakket.

Damen levert Cutter Suction Dredger CSD500 aan Dubai

Na assemblage aan de kade in Dubai kon de CSD500 aan de slag met zijn eerste klus. Op het Al Hamriyah Port expansieproject gaat zij 650.000 m3 zand verplaatsen. Maar er liggen nog genoeg andere maritime plannen voor de regio de komende jaren.

“Dit baggerschip demonstreert de voordelen van onze filosofie van gestandaardiseerde scheepsbouw”, legt Pascal Slingerland, Damen Shipyards Sales Director uit. “We bouwen in series waardoor we snelle toegang tot bewezen technologie kunnen combineren met klantwensen. We passen het schip na verkoop aan bij de specifieke vereisten van in dit geval MAR Marine & Building Contractor L.L.C.”

Damen levert Cutter Suction Dredger CSD500 aan Dubai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.