Nieuws
Dr. Laura Dorfer Managing Director bij VDMA Valves

Per 1 april 2023 zal Dr. Laura Dorfer de rol van Managing Director van de Duitse VDMA Valves Association overnemen van Wolfgang Burchard. Burchard gaat na 32 jaar! bij VDMA met pensioen.

Dr. Laura Dorfer

“Of het nou gaat om smart factory’s of energie-efficiënte gebouwtechnologie afsluiters en kleppen blijven daarin een belangrijke rol spelen. De leveranciers ervan moeten zich continu ontwikkelen om mee te gaan in de technologie van de toekomst.” Waarna Dorfer vervolgt: “Ik verheug me hen daarbij te ondersteunen.”

Na een MBA aan de Universiteit van Siegen hield Dorfer zich sinds begin 2018 succesvol bezig met de start en ontwikkeling van de VDMA Startup-Machine. Samen met haar team daar bracht zij bedrijven en oplossingbrengers onder de VDMA-leden bij elkaar.

VDMA verwacht dat zij in de toekomst de rol van networker, strateeg en haar intuïtie voor klantgerichte producten verder kan inzetten voor VDMA Valves.

Wolfgang Burchard

Haar voorganger Wolfgang Burchard startte al 1991 bij VDMA. Hij fungeerde daar sinds 1997 als Managing Director van de Valves Association. Na 32 jaar gaat hij genieten van zijn pensioen. Gedurende zijn VDMA-tijd verstevigde hij het netwerk van de organisatie. Daarnaast wist hij belangrijke onderwerpen voor de industrie op de politieke agenda te krijgen.

Voorzitter van de VDMA Valves Axel Weidner daarover: “Wolfgang Burchard trad op als belangrijke vertegenwoordiger van de industriële interesses. Hij begreep als geen ander hoe de publieke opinie positief te beïnvloeden als het gaat om onderwerpen in de afsluiter- en kleppenindustrie. Zijn expertise stelde hem in staat de brug te slaan tussen industrie en politiek.”

Burchard over zijn werk: “Weinig industrieën kennen zo’n hechte verbinding met de economie in zijn geheel als die van de afsluiters en kleppen. De toepassingen lopen sterk uiteen en stellen dus verschillende eisen. Toch zag de industrie kans op koers te blijven ondanks de harde ‘stormen’ van de afgelopen jaren. Ik vond het een eer voor deze technische sector te werken. Naar mijn overtuiging zal de sector de uitdagingen de komende jaren op volle sterkte blijven aangaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.