Nieuws

Connie Paasse directeur Green Chemistry Campus

Connie Paasse nieuwe directeur Green Chemistry Campus

Op 4 november 2020 benoemde de Green Chemistry Campus een nieuwe directeur: Connie Paasse. Zij gaat richting geven aan de strategie om het succes van de incubator van totaaloplossingen voor innovatieve biobased ondernemers die opereren op het snijvlak van agro en chemie verder uit te bouwen en te versnellen.

Connie Paasse

Paasse fungeerde in haarlaatste functie als plant manager bij BP Chembel in Vlaanderen. Ze werkte in haar loopbaan zowel met petrochemische als met hernieuwbare grondstoffen. Ze combineert ervaring met het leiden van organisaties, het opzetten en uitvoeren van business strategieën en de inzet van nieuwe technologie voor de duurzame benutting met grondstoffen. Dat maakt haar volgens de raad van commissarissen en aandeelhouders van de Campus bij uitstek geschikt om de Campus samen met het team de komende jaren verder uit te bouwen.

Nieuwe directeur

“Door innovaties in groene en circulaire chemie te faciliteren, draagt de Green Chemistry Campus bij aan een concurrerende en duurzame economie”, vertelt Connie. “Denk aan het BioVoice programma dat vragen van het grootbedrijf verbindt aan oplossingen van innovatieve mkb’ers. Of de demo facility waar TNO de productie van groene, chemische bouwstenen opschaalt richting commerciële productie. Ik kijk ernaar uit om met het ecosysteem van de Circular Biobased Delta samen te werken en om gezamenlijk kansen vanuit de Europese Green Deal voor de regio te benutten.”

Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis. De campus biedt start-ups en scale-ups niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demo facility en kantoorruimte maar ook tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.