Nieuws

Connect Module verbreedt pompinzetbaarheid

Connect Module verbreedt pompinzetbaarheid

Wilo komt met een uitbreiding van de Wilo-Yonos Maxo-pompenserie. De nieuwe Connect Module verrijkt de pomp met verschillende nieuwe functies.

Circulatiepomp

Het bedrijf ontwikkelde de Wilo-Yonos Maxo een aantal jaren geleden als standaard hoogrendement circulatiepomp. Naast voldoen aan de ErP-richtlijn draaide het daarbij om besparingen tot 80 procent op het stroomverbruik. Het blijkt dat de gebruiker de pomp met name inzet als vervanging voor circulatiepompen die niet zijn opgenomen in een gebouwbeheersysteem (GBS). Daarvoor bleek het een uitkomst.  

Connect Module

Nu introduceert het bedrijf dus extra mogelijkheden met de Connect Module. Door de ‘click in’-module monteert de gebruiker hem op alle Yonos-Maxo pompvarianten. De koppeling met het gebouwbeheersysteem verloopt via vrijgave middels EXT.OFF, SSM (verzamelstoringsmelding en SBM (verzamelbedrijfsmelding) functionaliteit van de Connect Module. Verder voorziet de module in een geïntegreerde functie voor dubbelpompmanagement met hoofd- en reservebedrijf. Dit economische alternatief voor externe oplossingen voor dubbelpompmanagement bespaart tijd en geld en zorgt voor een grote betrouwbaarheid tijdens bedrijf.

De verzamelstoringsmelding (SSM) wordt altijd betrouwbaar getoond. Ook bij een kapotte, niet functionerende pompmodule. De verzamelstoringsmelding zowel als de verzamel-bedrijfsmelding (SBM) kunnen gelijktijdig functioneren.

Snel en eenvoudig aansluiten

Met de Connect-Module kan de gebruiker de pomp snel en eenvoudig elektrisch aansluiten. Hij opent de module door twee schroeven los te draaien. Elektrische aansluiting gebeurt door de kabel in de module te steken, de draad aan te sluiten en de module vervolgens weer af te sluiten met de twee schroeven.

Energie-efficiëntie

Met een energie-efficiëntie-index (EEI) van ≤ 0,23 combineert de Wilo-Yonos Maxo een maximale energie-efficiëntie met betrouwbare functionaliteit en lage verbruikskosten. Om de pomp optimaal aan te passen aan de last, kan vooraf het regelingstype worden ingesteld: verschildruk variabel of verschildruk constant.

De belangrijkste bedrijfsparameters lichten op met een led-indicatie. De seriematig geïntegreerde motorbeveiliging beveiligt de pomp betrouwbaar tegen te hoge medium- en motortemperatuur, overstroom en blokkering in alle bedrijfscondities.

Connect Module verbreedt pompinzetbaarheid

Pompinzetbaarheid

De EC-motorentechnologie vormt het hart van de pomp. Dat in combinatie met automatische regeling van het pompvermogen zorgt voor vermindering van het stroomverbruik. De regeling brengt vraag naar warmte of koude continu in evenwicht met het aanbod. Het temperatuurbereik van -20 °C tot +110 °C maakt de pomp geschikt voor koelings- en klimaatinstallaties. De constructie zorgt ervoor dat condenswater als gevolg van mediumtemperatuur die onder die van de omgeving ligt, de elektrische onderdelen niet beïnvloedt. De kataforese-coating van het pomphuis voorkomt corrosie door vorming van oppervlaktecondens. De Wilo-Yonos Maxo wordt geleverd met draad- of flensaansluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.