Nieuws
7 juli 2020 webinar Renovatie van rioolgemalen

Naast alle richtlijnen van het Rivm hanteert Gorman-Rupp nog vier specifieke Corona-maatregelen. Waaronder het alleen aannemen van gespoelde pompen.

Vier maatregelen

Gormann-Rupp vraagt elke klant om een spoelverklaring bij geretourneerde huurpompen of pompen die ter reparatie komen.

Alle bezoekers van de vestigingen, bijvoorbeeld chauffeurs die pompen komen ophalen of brengen, moeten een gezondheidsverklaring invullen bij aankomst.

Zakelijke bezoeken worden tot een minimum beperkt. Dat het bedrijf daardoor het trainingscentrum in het net in gebruik genomen pand in Waardenburg moest sluiten, lost het op met onlinetrainingen.

Als vierde splitste het bedrijf engineering- & productiemedewerkers op in letterlijk separaat werkende teams. Daar komt het trainingscentrum weer goed van pas want die doet dienst als extra kantine.

In de wekelijkse nieuwsbrief geeft het bedrijf ook tips aan klanten.

Gormann-Rupp
Met het online monitoringssysteem PumpTr@xx kunnen klanten vanaf hun laptop, tablet of smartphone zien waar hun pompsets zich bevinden en de belangrijkste parameters uitlezen.

Gorman-Rupp door Corona

“De dienstverlening voor de klanten, onderhoud, verhuur en ons Europese distributiecentrum alsook de productie moeten door blijven gaan”, legt Jos Kelderman uit.

Hij vervolgt: “Tot nu toe beïnvloedde het Corona-virus onze productie- en serviceprocessen eigenlijk nog niet negatief. Het vereist een iets andere manier van werken maar we kunnen onze klanten nog steeds goed helpen met bijvoorbeeld de verhuur of verkoop van pompen, onderhoud of levering van vervangingsonderdelen. We hanteren altijd een grote-voorraden-strategie met als achterliggende filosofie dat ‘als je producten niet op de plank hebt liggen, je ze ook niet kunt verkopen’. Omdat Gorman-Rupp Pumps USA levert aan water- en afvalwaterzuivering, hulpdiensten (zoals bij overstromingen) en de energie-industrie ondersteunt, gaan de meeste productieactiviteiten in de VS tot nu toe gewoon door.”

Infrastructuur

Naast alle restricties ziet Kelderman dat de vraag in sommige sectoren juist toeneemt. Werkzaamheden aan de infrastructuur gaan naar voren op een veel leger spoor- en wegennet.

“En veilig werken in of bij riolering, en dus rioleringspompen, staat bovenaan de prioriteitenlijst door alle aandacht in de media. Onze bovengrondse pompstations, waar inmiddels vele duizenden installaties van ons staan, bieden die veiligheids- en hygiënevoordelen ten opzichte van dompelpompen. De zelfaanzuigende centrifugaalpompen bij afvalwatertoepassingen staan droog, dus boven het maaiveld. Bovendien komen ze niet in contact met het medium. Dus hoe vervuild ook, verpompen gebeurt veilig. En daarnaast hoeft er niemand af te dalen in een put.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.