Nieuws
Atlas Copco introduceert nieuwe serie GHS VSD+ vacuümpompen 4.0

Op basis van de GHS VSD+ serie oliegesmeerde schroefvacuümpompen met variabele toerenregeling (VSD-technologie) presenteert Atlas Copco nu een verbeterde versie. Het ontwerp van de nieuwe GHS 1402-2002 VSD+ series zorgt voor een optimale oliescheiding en een kleinere footprint en beschikt over een nieuwe 4.0-controller.

Vacuümpompen

Het bedrijf introduceert de nieuwe serie in drie klassen pompsnelheden. In ruwe vacuümapplicaties levert de oliegesmeerde pomp volgens het bedrijf een continu hoge pompsnelheid van atmosferische druk naar hoogste druk.

Product Manager Yuri Vanderveken: “De GHS 1402-2002 VSD+ functioneert met ons nieuwe oliegesmeerde schroefelement. De innovatieve compressie stelt kleppen in staat hoge pompsnelheden te halen ook in de meest ruige vacuümsituaties.”

Denk aan vacuümkoeling in de food of verpakkingssector, bij thermoform plastic componenten of kwalitatieve simulaties.

4.0

De pomp is uitgerust met HEX@TM. Deze nieuwe vacuümcontroller met configurabel interface maakt de pomp klaar voor industry 4.0. Via de controller visualiseert de gebruiker , parameters op afstand vanaf smartphone, laptop, PC of drie- vier tablets via a webbrowser. “Deze digitalisering biedt hogere vacuümprestaties bij lager verbruik”, aldus Vanderveken. Hij vervolgt: “De footprint van de GHS 1402-2002 VSD+ bedraagt nog geen 2m2. Dat compacte zit hem vooral in de verticale aandrijving. De Neos ondulator werkt met een setpointcontrol waardoor de pomp precies de gevraagde snelheid levert voor het specifieke proces. Het systeem ondersteunt daardoor een energieterugwinning van 80 procent in de vorm van warm water. Maar ook de IE5 permanent magneetmotor draagt daaraan bij.”

Specs

De oliegekoelde motor beschikt over oliegesmeerde lagers die optimale koeling leveren bij alle snelheden en onderhoud verminderen. Een extra ventilator vermindert energievebruik en geluidniveau. Het motorhuis voldoet aan de IP66-bescherming.

De pomp beschikt ook over functies als intelligente instelling voor downtime en lekdetectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.