Nieuws

Althen Sensors & Controls breidt haar activiteiten uit met een strategische overname van Metesco Nederland BV. Dat biedt onmiddellijke toegang tot de verhuur van sensoren, meetsystemen en portable meet- en data-acquisitieapparatuur.

Metesco

Het in 2005 door Richard Zwakke opgerichte Metesco BV ontwikkelde zich de afgelopen 15 jaar tot een bedrijf van verhuur van meetinstrumenten, meetsystemen en innovatieve ad-hoc oplossingen. Het werkgebied van het bedrijf omvat het verhuren van meetapparatuur en het verkopen van specialistische meetapparatuur. Daarbij horen ook advies, kalibratie en onderhoud inclusief metingen en inspecties op locatie. De supportafdeling staat 24/7 paraat. De snelle service ontzorgt de klanten en betekent dat het bedrijf snel op vragen kan inspelen. De in-house kalibratiemogelijkheden garanderen de klant gekalibreerde huurapparatuur met een kalibratiecertificaat.

Althen

“Met de toetreding van Metesco binnen de Althen Groep kunnen wij een nog betere service leveren. Het biedt ons de mogelijkheid om naast verkoop ook producten voor verhuur aan te bieden. Een flexibiliteit die onze marktpositie verder zal versterken”, aldus Thijs Haselhoff, Algemeen Directeur Althen BV.

Op dit moment kalibreert het Duitse zusterbedrijf Althen Mess & Sensortechnik GmbH. o.a. kracht-, druk- en inclinatiesensoren

Gebruik on demand

Bedrijven zoeken steeds vaker naar oplossingen waarbij (kortstondig) gemeten kan worden, zonder grote investeringen, beheer en onderhoud. Maar wel met een betrouwbaar meetresultaat en flexibiliteit in beschikbaarheid. Van bezit naar gebruik betekent altijd up-to date certificaten, geen eigen assets op de balans en on-demand-beschikbaarheid wanneer en waar klanten dit willen.

Door als sensorpartner aan tafel van partners en klanten te zitten, bouwt de leverancier mee aan de techniek van morgen. Ze leveren standaard- en custom-sensoren, meetsystemen en instrumentatie voor Test & Measurement, OEM en IIoT-toepassingen voor alle soorten industrieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.