Nieuws

Feestelijke opening Wilo-park in Dortmund

Feestelijke opening Wilopark in Dortmund

Meer dan 1.500 internationale gasten uit bedrijfsleven en politiek woonden onlangs de feestelijke opening bij van het hoofdkantoor Wilopark in Dortmund. Zij deden dat in verband met coronamaatregelen net als de Wilo-medewerkers digitaal.  

Feestelijke opening Wilopark in Dortmund
Collega’s in het Wilopark volgden het digitale evenement ter gelegenheid van de officiële opening.

Feestelijke opening

Diverse eregasten stuurden voor de gelegenheid een videogroet. Zoals bondskanselier Dr. Angela Merkel. Maar ook de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen Armin Laschet, de Noordrijn-Westfaalse ministers Prof. Andreas Pinkwart en Karl-Josef Laumann alsmede de vicepremier van de republiek Kazachstan Roman Sklyar.

Feestelijke opening Wilopark in Dortmund
Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep, richtte zich tijdens de officiële opening van het Wilopark tot meer dan 1.500 hooggeplaatste, internationale gasten uit bedrijfsleven en politiek.

Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep, lichtte toe waarom de opening van het Wilopark in Dortmund een mijlpaal in de geschiedenis van Wilo betekent. “De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Wilo kostte ongeveer 300 miljoen euro. Dat vertegenwoordigt niet alleen het grootste project in de geschiedenis van onze onderneming maar ook een van de grootste industriële bouwprojecten van Noordrijn-Westfalen en zelfs van Duitsland.”

Wilo-park

Op een oppervlakte van bijna 200.000 m2 komen de ultramoderne Smart Factory, de kantooromgeving Pioneer Cube, een klantenservicecentrum en de productontwikkeling samen. Bondskanselier Dr. Angela Merkel feliciteerde het bedrijf met de opening van het Wilopark. Bij deze gelegenheid benadrukte zij dat de Wilo Groep met zijn innovatieve pompen en pompsystemen in economisch en ecologisch opzicht overtuigt. Eerder dit jaar verdiende het bedrijf bijvoorbeeld al de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021.

Ook de andere hoogwaardigheidsbekleders brachten hun felicitaties over.

Klimaatneutrale productie

Met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor vermindert het bedrijf zijn energieverbruik met bijna 40 procent. Tegelijkertijd gaat de CO2-uitstoot omlaag met 3.500 ton per jaar. Dit komt overeen met een hoeveelheid CO2 die 280.000 bomen kunnen opnemen. Dat bestempelt het Wilo-park tot een klimaatneutrale omgeving. Iets dat het bedrijf voor 2025 op alle belangrijke productievestigingen wil bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.