Nieuws

Achema uitgesteld naar 2022

Achema uitgesteld naar 2022
MagnetkupplungspumpeNNK / Magnetic drive pump NNK

Zeven maanden voor het begin van de Achema besloot de organisatie in overleg met de stakeholders de beurs te annuleren. Pas van 4-8 april 2022 openen nu de haldeuren in Frankfurt om de bezoekers te ontvangen. Er komt wel een onlineversie in 2021.

Naar 2022

Met deze vroege beslissing ingegeven door de onzekerheid rondom Covid19 wil de organisatie vooral exposanten planningszekerheid bieden. Tenslotte vereist een groot evenement als Achema een lange termijn voorbereiding en investeringsinspanning.

“Ons doel is om de wereldwijde ontmoetingsplaats voor de procesindustrie te zijn en het tastbaar te maken met alle zintuigen,” verklaart Dr.-Ing Thomas Scheuring, Managing Director van Dechema Ausstellungs-GmbH. “Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen we in juni 2021 niet aan deze vraag voldoen. We gaan er van uit dat reizen op dat moment nog niet volledig mogelijk is.”

Achema Pulse

Exposanten en bezoekers hoeven in juni 2021 niet zonder de wereldwijde uitwisseling te komen over de nieuwste trends in de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. Daarvoor roept de organisatie Achema Pulse in het leven. Die gaat inspiratie bieden voor nieuwe oplossingen. Lezingen van top- en visionaire sprekers werpen licht op de nieuwste onderwerpen in de procesindustrie. Dat in combinatie met interactieve discussieformaten en lezingen die ingaan op belangrijke mondiale onderwerpen. Naast de focusonderwerpen Digital Lab, Modular and Connected Production and Product and Process Security, omvat dit de lancering van de Digital Hub. Duurzaamheidskwesties staan ook op de agenda. In virtuele Praktijkfora kunnen deelnemers meer te weten komen over concrete technologische ontwikkelingen.

Innovation Challenge

Daarnaast presenteren de winnende teams van de eerste Innovation Challenge hun oplossingen aan de wereldwijde gemeenschap. In deze interactieve wedstrijd ontwikkelen teams van studenten, bedrijven of startups oplossingen voor vraagstukken die momenteel veel bedrijven stimuleren. De Challenge start in januari 2021, de pre-registratie start binnenkort.

Interactie

“Meer digitale interactie maakt deel uit van het strategische concept van toekomstige Achema’s en we zijn blij dat we vroeg konden beginnen met het ontwikkelen van een overeenkomstig aanbod”, zegt Björn Mathes. “Dit is geen vervanging voor een fysieke tentoonstelling maar een aanvulling. Dat biedt ons nu al de mogelijkheid om impulsen te zetten en contacten te leggen die zich tot april 2022 verder kunnen ontwikkelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.