Nieuws

Aangepaste software frequentieregelaars

Aangepaste software Emotron frequentieregelaars

CG Drives & Automation brengt de nieuwe Controlprint voor de Emotron FDU- en VFX-serie frequentieregelaars uit. Daarnaast upgrade het bedrijf het bestaande besturingsplatform naar de versie 2.1. De productnamen luiden dan respectievelijk FDU2.1 en VFX2.1.

Frequentieregelaars

De standaard aanwezige, nieuw geïsoleerde RS485 seriële communicatie-ingang maakt het gelijktijdig gebruik van communicatie-busopties mogelijk. Een standaardaansluiting voor een externe 24VDC stand-by voeding houdt de Ethernet-communicatie-bus in leven tijdens een volledig verlies van de netspanning. Dat voorkomt onderbrekingen in het bus-systeem.

Aangepaste software

De software bevat nu een invang-functie voor zowel asynchrone als synchrone (zoals bv PM) motoren. Die detecteert de rotatie van de motor veroorzaakt door een rotor, ventilator of waterstroom. Hij past dan de frequentieregelaar aan voor een optimaal vlotte start zonder de noodzaak van een externe sensor

De toegevoegde Speed Droop Control maakt dat twee of meer frequentieregelaars aangesloten op dezelfde belasting gaan samenwerken. Ze merken automatisch hun connectie en verdelen de belasting onderling zonder externe communicatie.

Garanties

Verder kan de gebruiker kiezen voor de Fire-Mode-instelling. Daarmee kan hij een frequentieregelaar in een kritische aandrijving draaiende houden, ongeacht de omstandigheden. Met het kWh-pulssignaal monitort hij de exacte hoeveelheid, verbruikte energie via een digitale uitgang. Motor I2t Limiet met begrenzing van het minimum toerental zorgt dat een pomp op een minimumniveau blijft draaien als het systeem door omstandigheden zwaar wordt belast. Hiermee voorkom je onnodig stilvallen van de installatie.

De verbeterde Flux-Optimalisatie-optie garandeert een meer efficiënt aandrijven van de toepassing. Bovendien voorziet de software in een verbeterde V/Hz Aandrijf Mode (in de VFX2.1). Optioneel is een actieve Remchopper-optie in Stop-mode.

Robuust en betrouwbaar

“Zoals bij al onze verbeteringen, maakten we deze met de klant in gedachten. We richten ons op robuuste en betrouwbare producten en gemakkelijk in het gebruik.

Met dit nieuwe besturingsplatvorm en de verbeterde communicatie legt Emotron een sterke basis voor toekomstige functies en applicatiespecifieke varianten”, zegt Claes Bjäreholt, CEO van CG Drives & Automation.

De eerste producten rolden inmiddels van de band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.