Nieuws
Nauwkeurig en pulsatievrij doseren met tandwielpompen

Nauwkeurig doseren betekent de vloeistofstroom meten en gecontroleerd toevoegen aan of injecteren in een hoofdleiding of drukleiding. Suurmond toont op Pump Plaza/WoTS zijn tandwielpompen voor volumestromen van 1 µl/u tot 2’400 l/min.

Nauwkeurig doseren

Het belang van nauwkeurig doseren van vloeistoffen stijgt in chemische processen. Bedrijven bereiken steeds meer succes met de productie van speciale chemicaliën en polymeren. Maar daarmee neemt ook het belang van het doseren van additieven toe. Additieven voegen speciale eigenschappen toe en/of zijn noodzakelijk voor een efficiënte reactie.

Tandwielpompen pulsatievrij

Tandwielpompen lenen zich vanwege hun kleine spelingen en daarmee hun hoog volumetrisch rendement voor doseerapplicaties. Zelfs voor laag viskeuze producten zoals oplosmiddelen, alcohol of vloeibaar gas kan de gebruiker tandwielpompen inzetten voor het nauwkeurig en pulsatievrij doseren.

Modulair

Met het modulaire concept van tandwielpompen kiest de gebruiker het optimum van pompmaterialen op de chemische eigenschappen van het te doseren product. Daarbij tellen ook typische procesdata als viscositeit en bedrijfstemperatuur mee. Het resultaat: een betrouwbaar en nauwkeurig proces!

Suurmond toont de tandwielpompen met oplossingen voor volumestromen van microliter per uur tot 2’400 liter per minuut op stand 8D050 in de Jaarbeurs in Utrecht eind september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.