Ondernemen
Kennis en vaardigheden belangrijkst bij werving technisch personeel

Technische kennis en vaardigheden wegen bij het werven van technisch personeel voor ruim een kwart van de organisaties het zwaarst mee (26%).

Werving een uitdaging

Het percentage blijkt uit de ROVC TechBarometer. 969 respondenten uit de techniek geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Naast kennis en kunde staat motivatie hoog op de lijst (19 procent). De top3 wordt afgesloten met werkmentaliteit (15 procent). Representativiteit en veel werkervaring wegen het minst zwaar mee, respectievelijk met twee en een procent.
Vorig jaar zag 17 procent van de organisaties in de techniekbranche werving als de grootste uitdaging. Dit jaar is dat gestegen naar 22 procent. De invulling van een technische vacature duurt bij ruim de helft van de organisaties (52 procent) een maand tot een halfjaar. Bij twee op de tien organisaties duurt dit zelfs langer.

Tekort aan technisch personeel

John Huizing, directeur bij ROVC: “Het tekort aan technici is al een aantal jaar aan de gang en wordt alsmaar nijpender. Ik ben positief over het feit dat in het wervingsproces motivatie voor veel organisaties zwaar meeweegt. Natuurlijk is technische kennis een mooie bijkomstigheid maar het is veel belangrijker dat iemand een passie heeft voor het vak en gemotiveerd is om te leren en ontwikkelen. Kennis en kunde opdoen komt vanzelf wel. Op leerwerkplekken bouwen technische medewerkers dit snel genoeg op. Technici met enthousiasme voor hun beroep zullen uiteindelijk het meest profijt opleveren voor de organisatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.