Nieuws
Aquatech Amsterdam gaat door in november 2021

Het wereldwijde, watertechnologiebedrijf Xylem kondigde eind december 2021 aan dat het gaat samenwerken met Unesco. Het behelst de sponsoring van de tweede internationale conferentie over water, wereldsteden en wereldwijde verandering, EauMega 2022, van 11 t/m 14 januari 2022 in Parijs.

Waterconferentie

De conferentie brengt wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers en het maatschappelijk middenveld samen. Zij gaan de uitdaging aan voor het leveren van waterdiensten aan wereldsteden en hun inwoners en tegelijkertijd het milieu beheren. Op de conferentie zullen de aanwezigen de uitdagingen en oplossingen bespreken.

Uiteindelijk resulteert dat in het activeren van het in 2015 voorgestelde samenwerkingsplatform van de Megacities Alliance for Water and Climate (MAWAC).

Xylem

“Toegang tot veilig water en sanitaire voorzieningen vormt een grote uitdaging voor steden met meer dan 10 miljoen inwoners”, aldus, Hayati Yarkadas, Xylem’s President voor Water Infrastructuur. “Het vergroten van de veerkracht van steden behoort tot de meest complexe uitdagingen voor publieke leiders. Wij willen gemeenschappen helpen anticiperen, zich voor te bereiden en te reageren op de gevolgen van klimaatverandering en verstedelijking. We vinden het belangrijk dergelijke platforms te blijven hosten om waardevolle uitwisselingen van best practices te bevorderen en zo onze planeet veilig te stellen voor toekomstige generaties.”

Unesco

“Wij als Unesco lanceren een wereldwijd overleg tussen belanghebbenden van wereldsteden voor een samenwerkingskader inzake water en klimaat. Fijn dat Xylem dit jaar een belangrijke bijdrage levert aan de ondersteuning van de dialoog over water. Hierdoor kunnen wereldsteden van elkaars ervaringen leren en beste praktijkvoorbeelden uitwisselen. Dat resulteert in een samenwerking met de juiste technische, academische, financiële en politieke instellingen. We kunnen hun individuele antwoorden op de uitdagingen van de klimaatverandering ontwerpen en uitvoeren”, aldus Abou Amani. Hij is directeur van de afdeling Waterwetenschappen en secretaris van het Intergouvernementeel Hydrologisch Programma (IHP) van Unesco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.