Nieuws
Vogelsang introduceert EP- en VY-serie

Vogelsang GmbH &Co. KG brengt twee nieuwe pompseries voor de industrie op de markt. De voor doorstroming geoptimaliseerde behuizing uit een stuk maakt de lobbenpompen van de EP-serie en de VY-serie volgens de fabrikant uitermate efficiënt. De verschillende afdichtingssystemen biedt de gebruiker een flexibel inzetbare pomp in veeleisende gebieden, zoals de olie-, gas- en chemische industrie.

EP-serie

De EP-serie dient voor extreme omstandigheden en constante hoge drukken. Een high-performance aandrijving maakt een constante druk tot 18 bar mogelijk. Ze kunnen zelfs schurende, chemisch agressieve en explosieve stromingsmedia met temperaturen tot 200 °C verpompen. Spiraalvormige tandwielen in de aandrijving zorgen voor een soepele werking en reduceren de geluidsemissie. De pulsatievrije werking reduceert slijtage aan de aangrenzende pijpleiding tot een minimum.

“Dankzij de hogedrukprestaties en de temperatuurlimiet leent de EP-serie zich ook voor toepassingen zoals de olie- en gasindustrie, verven en vernissen, papierproductie, lijm, suikerproductie, tankparken en de petrochemische industrie. Daar waar onze klanten eerder gebruikmaakten van schroef-, tandwiel- en progressieve holtepompen. Lobbenpompen winnen het dan op ruimtebesparing, energiezuiniger en onderhoudsvriendelijker”, legt Harald Vogelsang uit.

De AirGap scheidt de aandrijving en de pompkamer atmosferisch van elkaar. In geval van een lek komt er geen vloeistof in de aandrijving terecht maar stroomt deze naar buiten. Bovendien beschermt de AirGap de aandrijving bij het verpompen van hete media.

Vogelsang introduceert EP- en VY-serie

VY-serie

De lobbenpompen van de VY-serie bestaan ook uit een doorstromingsgeoptimaliseerde behuizing uit een stuk. Afhankelijk van de industriespecifieke normen en eisen kiest de gebruiker in de nieuwe behuizing verschillende, variabel te gebruiken afdichtingen. Het prestatiebereik van deze varieert van 1 m³/h tot 120 m³/h bij een maximale druk van 10 bar. Beide pompseries beschikken ook over een Quick-aansluiting voor eenvoudig onderhoud. Hiermee sluit de gebruiker de pijpleidingen in enkele minuten aan op de pompen. De low-dead-space-constructie van de behuizing vereenvoudigt reiniging. Spoelen en reinigen kan in overeenstemming met de CIP- of SIP-conformiteit. Het QuickService-concept versnelt vervanging van slijtage-onderdelen.

“Met de nieuwe pompseries leggen we onze focus op prestatie en flexibiliteit. Dankzij de verhoogde efficiëntie en de nieuwe verscheidenheid aan afdichtingen maken we nieuwe toepassingsgebieden mogelijk voor de lobbenpompen van onze klanten”, vertelt algemeen directeur Harald Vogelsang.

Vogelsang presenteert de EP- en VY-Serie op de Achema in Frankfurt am Main (22-26 augustus 2022).

Vogelsang introduceert EP- en VY-serie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.