Digitalisering
Vijf projecten Profistudents 2018 van Avans op Profidag

Al negen jaar werken Avans Hogeschool en PI Nederland samen. Zodoende staat er al die jaren al een stand van studenten op de Profidag.

 

Avans op Profidag

Leerlingen van Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch, afdeling elektrotechniek specialisatie industriële automatisering, presenteerden op 13 november j.l. in de Basiliek in Veenendaal hun projecten. De vijf projectteams kregen componenten en feedback ter beschikking van leden van PI Nederland, de belangenvereniging van Profinet/Profibus. Ze mochten het resultaat presenteren op de jaarlijkse Profinet-dag

 

Vijf projecten

Zoals de IO link Devices van Turck waarmee lampjes en een sensor moesten worden aangestuurd. De mannen, want er waren weer geen vrouwen onder de leerlingen te bekennen, deelden hun ervaringen met de ongeveer 150 mensen in de zaal. Zoals met Codesys waar meer mee te communiceren valt dan met de ‘taal’ die ze op school hanteren. Overigens vertelden bijna alle groepen over hun positieve ervaringen met hun eerste kennismaking met Codesys.

Groep twee werkte met Wago met stappenmotor en deed vooral ervaring op met het zoeken naar fouten. Groep drie moest de Festo CPX-E koppelen aan een Siemens 300 om een ventieleiland met drie cilinders aan te sturen. Groep werkte eveneens met een 300, maar dan van Sick en kreeg een Flexisoft. Dat veiligheidscentrum 300 moest ingesteld op verschillende zones en het vergeten van een vinkje kostte heel veel tijd.

De laatste groep werkte met een SEW extended positioning. Ze moesten een trainingsmodule koppelen aan een Siemens PLC en via een HMI aansturen. Ze parametreerden de frequentieregelaar met Movitools. Ervaring: houdt devicenamen hetzelfde anders communiceert het lastig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.