Nieuws

Trillingsarme turbopomp HiPace 80 Neo

Trillingsarme turbopomp HiPace 80 Neo

Pfeiffer Vacuüm introduceert de turbopomp HiPace 80 Neo. Zijn geluidarme maar vooral trillingsvrije werking verschaffen hem een langere levensduur. Tegelijkertijd presenteert het bedrijf de eigen ontwikkeling van de Laser Balancing™ van de rotoren van de turbopompen.

Trillingsarme turbopomp

De laser balancing maakt de vacuümpompen geschikt voor gebruik in trillingsintensieve toepassingen. Denk aan massaspectrometrie en elektronenmicroscopie van lekdetectiesystemen tot aan RGA-Systemen. De geïntegreerde rotortemperatuurmeting ondersteunt de juiste werking van de HiPace 80 Neo. Sowieso helpen diverse sensoren de optimale werking te benaderen.

Robuust en compact

De hybride lagers van de HiPace 80 Neo bestaan uit een oliegesmeerd, keramisch kogellager aan de voorvacuümkant en een permanentmagneet radiaallager aan de hoogvacuümkant. De daarit voortkomende robuustheid combineert de pomp met een compactheid die hem ook geschikt maakt voor mobiele applicaties.

De Micro-USB-interfaces met automatische componentherkenning zorgt voor een snelle inbedrijfstelling. Een nieuw High-Performance-smeermiddel optimaliseert volgens de fabrikant het smeren en voorkomt daarmee snelle veroudering. Bovendien verhoogt het de temperatuurweerstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.