Nieuws
Steriele dubbelklepafsluiter verhoogt hygiëne

GEA lanceerde eind april 2019 de nieuwe D-tec® D/DV steriele dubbelklepafsluiter. Twee zijkleppen sluiten het geheel hermetisch af.

Steriele dubbelklepafsluiter

De hele aseptische D-tec® serie verhoogt de hygiëne en verlengt daarmee de houdbaarheid van softdrinks, sappen en zuivelproducten.

Met de introductie completeert GEA zijn UltraClean kleppenserie en kan de klant D-tec® equipment volledig integreren in zijn proces.

“Klanten vinden het belangrijk met zo min mogelijk verschillende kleppentypes te werken in hun proces. Dat vereenvoudigt het houden van reserve-onderdelen en voorraadbeheersing”, verklaart Pascal Bär, Product Manager for GEA Aseptic Valve Technology.

Vorig jaar introduceerde het bedrijf al de single-seat D-tec® P/DV en nu dus de dubbelklepafsluiter.

Hygiëne

De klant kan de D-tec® D/DV afsluiter inzetten bij ultraclean applicaties van foodprocessing met een condensatiebescherming. Vooral voor producten die onder de VDMA-richtlijn klasse IV UltraClean vallen, de een na hoogste hygiëneklasse vormt de nieuwe afsluiter een oplossing. Denk aan ice tea, vruchtensappen en -zuivel.

Voor speciale producten als babyvoeding en UHT-zuivel raadt kan de fabrikant beter kiezen voor de Aseptomag-lijn, aldus Bär.

De zittingen van de afsluiters verzekeren microbiologische stabiliteit. Het materiaal thermoplastic geeft ze meer flexibiliteit dan rvs en zorgt dat ze de hoge druk aan kunnen.

Twee membranen

Het geïntegreerde Varivent-systeem zorgt dat de gebruiker de afsluiter eenvoudig kan configureren.

De dubbele zitting klep heeft twee membranen die het geheel hermetisch afsluiten en contaminatie naar de omgeving voorkomen. Hij kan worden uitgevoerd met de GEA twee of drie T.VIS® control tops.

De afsluiter is verkrijgbaar in DN 40 tot DN 80 en OD 1.5″ tot OD 3″. De afmeting DN 100 en OD 4” komen een deze weken ter beschikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.