Nieuws
Basf breidt ethyleenoxideproductie Antwerpen uit

Op dinsdag 11 januari 2022 vanaf 16.00 uur houdt Peter Martens, Turnaround Operations Steamcracker bij BASF een presentatie op het BEMAS Live Learning Platform. Bemas-leden kunnen gratis aanhaken, niet-leden betalen 25 euro.

Digitalisering turnaround

Peter werkt al meer dan 17 jaar bij BASF en groeide door van productiewerker tot z’n huidige functie. Sinds vijf jaar bemoeit hij zich met de turnarounds en digitalisering op de Steamcracker. Deze belangrijke en grote unit bij BASF Antwerpen ondergaat om de zes jaar een grootschalige turnaround. Zo’n complexe, operationele uitdaging vergt heel wat gecoördineerde procedures en taken. Martens deelt zijn ervaringen met digitalisering van dat proces. Over verbeteringen en optimalisatie die uiteindelijk resulteerde in tijd- en financiële winst.

Presentatie

Het team van BASF ging aan de slag op zeven vooraf bepaalde domeinen om daarin werkbare digitale verbeteringen te ontwikkelen. Het bedrijf ontwikkelde zelf software voor een efficiëntere turnaround. Naast de technologische ontwikkelingen kwamen ze ook tot twee belangrijke bevindingen die Peter op 11 januari toelicht.

1. Ga stap voor stap en filter de vele ideeën. Welk idee gebruik je wel en welke juist niet!

2. Win het vertrouwen van de gebruikers. Dit is doorslaggevend voor het slagen van een project! 

BASF

Het bedrijf zette de zelf ontwikkelde software al in tijdens de turnaround van Steamcracker 2019. Sindsdien werken de betrokkenen volop aan de uitrol van de bestaande toepassingen naar de andere plants van BASF Antwerpen. Bovendien ontwikkelt het team nieuwe, bijbehorende apps.

U kunt zich hier inschrijven.

Op 11 januari 2022 geen tijd of ons bericht te laat gezien? Vanaf 18 januari 2022 start Bemas de cyclus Shutdown & Turnaround Management. Daarvoor zijn nog een paar plekjes vrij en Bemas benadrukt dat vooral geïnteresseerden in het hele shutdown-proces nog iets bij kunnen leren in deze cyclus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.