Nieuws

Podcast: Waterbesparing bij Danone

Podcast: Waterbesparing bij Danone

In PompNL nr. 4 die 15 september 2020 verschijnt, gaan we op bezoek bij Danone. Hier op de site alvast een voorproefje in de vorm van een podcast.

Waterbesparing

Zuivelproducent Danone bouwde namelijk een nieuwe waterzuiveringsinstallatie op haar productiesite in Rotselaar, vlakbij Leuven (Vlaams-Brabant). Een combinatie van ultrafiltratie en omgekeerde osmose resulteert in filtering van afvalwater tot water van drinkbare kwaliteit. Danone kan door de nieuwe installatie tot 75 procent van het gezuiverd afvalwater hergebruiken. Dat scheelt 500 miljoen liter water per jaar.

Danone

Stijn Van Cuyck, Technical Manager bij Danone legt in het artikel uit hoe de beslissing tot stand kwam. Nathalie Guillaume, Corporate affairs Director bij Danone gaat in op de duurzame rol die het bedrijf wil spelen. “Met het hergebruik van 75 procent door de nieuwe installatie in Rotselaar verminderen we onze impact op het grondwater. Maar ook op de omliggende rivieren en beken. Voor het vierde jaar op rij heerst er in Vlaanderen waterschaarste. Vlaams-Brabant, waar de gemeente Rotselaar ligt, is daarbij een van de hardst getroffen provincies. Met onze nieuwste innovatie draagt de productiesite bij aan de bescherming van water. Het is tijd voor actie en daarin kunnen we allemaal een belangrijke en cruciale rol spelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.