Nieuws
Petfoodfabriek Vobra Special Petfoods krijgt state-of-the-art proceslijn

Vobra bouwde een compleet nieuwe fabriek. Het doordachte ontwerp vergroot ook de capaciteit.

Ultieme productieproces

Paul Stoutjesdijk, manager Operations bij Vobra en verantwoordelijk voor productie, kwaliteit en techniek kijkt tevreden naar de nieuwe fabriek. Op het perceel naast de huidige fabriek kreeg hij volledig carte blanche om de ultieme Vobra-fabriek te realiseren. Paul: “Dat gaf ons de kans om met de wensen van de klanten en de veranderende vraag uit de markt aan de slag te gaan. Niet alleen door de capaciteit te vergroten maar ook door te innoveren.”

Met de nieuwste fabriek verdubbelt het bedrijf zijn productiecapaciteit. Bovendien houdt het al rekening met uitbreidingsmogelijkheden voor nog een extra productielijn.

Klantwensen

Hij vervolgt: “Met nieuwe en geautomatiseerde technieken kunnen we de grootte en de vorm van de brokjes beter reguleren. Daarnaast kunnen we meer verse ingrediënten gebruiken. Bijvoorbeeld wortel en tomaat. Maar ook de aardappelen en rijst beter verwerken. Daarmee spelen we in op de vraag naar vegan en glutenvrije brokken. Maar de petfood vraagt daarnaast ook steeds meer naar brokken met grotere hoeveelheden vlees en vis. Die kunnen we straks ook leveren. En we kunnen het vochtgehalte beter reguleren. Dat vergroot de smaakacceptatie van de brokken. Met onze ruim vijfhonderd recepten en de nieuwe machines kunnen we aan ieders wens voldoen.”

Petfoodfabriek Vobra Special Petfoods

IVS Dosing Technology ondersteunt Vobra al meer dan 30 jaar bij de diverse aanpassingen en vernieuwingen op alle productielocaties van Vobra. Zo leverde het bedrijf al stoom- en vloeistofdoseerinstallaties en realiseerde het al diverse andere installaties voor nieuwe fabrieken. Zoals in 2001 voor de fabriek in Veghel met een productiecapaciteit van 30.000 ton/jaar.

Voor de nieuwste fabriek kreeg de leverancier opdracht voor een vloeistofinnamestation voor zes vloeistoftanks; realisatie en aansluiten van het gehele tankenpark inclusief spoelinstallatie; nieuwgebouwde en verwarmde pompenkamer; realisatie van en custom-made vloeistoffenweegunit; vloeistofdoseeerinstallaties op de vacuumcoater inclusief aanlsuiting ervan; compleet stoom- en condensaattraject en vloeistofdosering op de extruder en conditioner; stoomketel/ontgasser en het aansluiten van het complete ketelhuis; de complete watervoorziening voor het gehele productieproces, van koud, warm tot onthard water.

Pompenkamer

De nieuwe Vobra-fabriek krijgt naast 36 grondstoffensilo’s, 84 doseerpunten voor kleine en grote grondstoffen een uitgebreid tankenpark voor 12 vloeistoffen en een CIP-uitrusting voor loog en zuur.

De door IVS gebouwde, verwarmde en geïsoleerde technische ruimte (pompenkamer) vormt het hart van alle benodigde vloeistofdoseerinstallaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.