Nieuws
Packagedeal droogijsreiniger met ruilfles vloeibare CO2

Met de IB 10/8 L2P presenteert Kärcher een droogijsreiniger met geïntegreerde pelletproductie. De IB 10/8 L2P werkt op vloeibare CO₂. Partner Air Liquide levert bij aankoop een industriële ruilfles met vloeibare CO₂.

Droogijsreiniger

Erik van den Broek, market manager North West Europe bij Air Liquide: “Bij de aankoop van een IB 10/8 L2P ice blaster van Kärcher kunnen klanten een industriële gasfles van Air Liquide voor een zacht prijsje aanschaffen. Dankzij die slimme package deal kunnen ze meteen aan de slag. En het heel lage vochtpercentage in de droogijsreiniger ondersteunt de kwaliteit van het geproduceerde droogijs. Is de gasfles leeg, dan kunnen klanten online of via hun mobiele telefoon een vervolgbestelling plaatsen. Ons gespecialiseerde team staat steeds voor hen klaar. En het zorgt bovendien voor een snelle levering op elke locatie in Nederland. Zo garanderen we een optimale dienstverlening en ontzorgen we de klant volledig. We zijn alvast erg trots op dit dedicated partnership met Kärcher. Bovendien rollen we de samenwerking ook uit naar andere Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, België en Finland.”

Positieve reacties

Ted Gijsbertsen, product specialist jetting solutions bij Kärcher Nederland: “We verwachtten veel van dit toestel dat zelf de juiste hoeveelheid droogijspellets produceert tijdens het reinigen. Maar de enthousiaste reacties overvielen ons. Dus moesten we op zoek naar een sterk dealernetwerk. Met degelijke informatie, intensieve trainingen en de nodige demomachines dompelden we onze geselecteerde dealers volledig onder in het verhaal van droogijsstralen. Eén ding ontbrak: een speciale fles met vloeibare CO₂.”

Ruilfles vloeibare CO2

Zowel uit de eerste gesprekken in Duitsland als uit de verdere meetings in Nederland bleek al snel dat Kärcher en Air Liquide helemaal op dezelfde golflengte zitten. “Kwaliteit, betrouwbaarheid en tevreden klanten, onze kernwaarden staan ook helemaal bovenaan het prioriteitenlijstje van Air Liquide. En dat maakt dat hen voor ons de juiste partner om samen de Nederlandse ice-blasting-markt te veroveren”, aldusTed Gijsbertsen.

Packagedeal droogijsreiniger met ruilfles vloeibare CO2

Reinigingsmethode

Droogijsreinigers presteren goed op gevoelige oppervlakken zoals glas, metaal, plastic, hout of textiel. En overal op locaties waar u niet met water kunt reinigen. Van de reiniging van lamellen van koelblokken en ventilatieroosters tot alle soorten elektronische onderdelen van generatoren, schakelkasten, automaten of lasrobots. Bij verse droogijspellets presteert het apparaat het best. En de IB 10/8 L2P produceert ze zelf in de benodigde hoeveelheid. In combinatie met de makkelijke bediening die geen speciale opleiding vereist, zorgt Kärcher ervoor dat gebruikers binnen de techniek voortaan overal en altijd kunnen genieten van alle voordelen van droogijsstralen.

Mechanische en thermische technologie

De technologie combineert mechanische met thermische energie. De droogijspellets, vaste CO2 met een temperatuur van -79 °C raken het oppervlak met een hoge snelheid van 150 m/s. De lage temperatuur maakt het vuil broos en brokkelig zodat verwijdering kan zonder gebruik van chemicaliën of water.

De bediening gebeurt met het intuïtieve bedieningspaneel. Ondersteuningssystemen dienen voor controle van minimale druk, de juiste aansluiting van de kabels of het risico op oververhitting. Met het ergonomische spuitpistool reinigt u in krappe ruimtes en tot in de kleinste hoekjes. De IB 10/8 L2P vormt een aanvulling op de reeds bestaande range droogijsstralers van Kärcher. Hij valt bovendien net als de andere Kärcher droogijsstralers onder de MIA/Vamil subsidieregeling voor milieuvriendelijke technieken.  

1 reactie op “Packagedeal droogijsreiniger met ruilfles vloeibare CO2

 1. Richard Ham schreef:

  Mijn naam is Richard Ham
  En ben erg geinterreseerd om deze droogijs machine aan te schaffen.

  Wel blijft er bij mij 1 vraag hangen:
  De vloeibare co2 de fles die jullie leveren..
  Nergens kan ik terugvinden op opzoeken, hoelang je met zo’n fles doet..

  Als dit voordelig/lang genoeg is, dan ben ik zeer geinterreseerd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.