Nieuws
Oplossing op maat voor vliegtuigbrandstoffaciliteit Abu Dhabi

De North Depot-vliegtuigbrandstoffaciliteit op Abu Dhabi International Airport herbergt 96 miljoen liter brandstof. De pompen om het te bevoorraden, voldoen aan strenge normen. Flowserve VAE vond samen met WEG een op maat gemaakte oplossing voor de Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC).

Vliegtuigbrandstoffaciliteit

Het in 2017 geopende North Depot moet in de extra vraag van Etihad Airways voorzien. Het zou de exclusieve leverancier van J1-brandstof van de luchthaven worden. En het vormt onderdeel van het Midfield Terminal Project.

De ADNOC-groep voedt 34 vliegtuigen per uur via 26 brandstofdepots in de VAE. Bij het upgraden van de brandstofcirculatiepompen voor de luchtvaartfaciliteit van North Depot, wendde het oliebedrijf zich tot de pompleverancier Flowserve UAE. Naast de pomplevering krijgt de leverancier de algehele verantwoordelijkheid en coördinatie voor het upgradeproject.

Oplossing op maat

In het streven naar een energiezuinigere opzet, verving de leverancier het hele systeem. Weg voerde een upgrade van de frequentieregelaars uit. Daarvoor bouwde ze vier LV VSD-panelen, twee 132 kW en twee 185 kW, samen met filters op maat in elektrische panelen.

VSD’s bieden een verbeterde controle over de hele operatie, regelen de snelheid en richting van de motoren en bieden tegelijkertijd bescherming. Het evenredig laten lopen van energieverbruik en belastingsvereisten levert energiebesparing voor de gebruiker op. Programmering ervan biedt ook flexibiliteit. Je kunt ze aan/uitschakelen gedurende bepaalde perioden met de mogelijkheid om de aandrijving voor specifieke toepassingen aan te passen.

Ingangharmonische filters

Ook hier gold de specifieke olie&gas-eis van een laagharmonische oplossing. WEG adviseerde daarvoor ingangsharmonische filters voor de VSD’s.

De afstand van de VSD tot de motor bedroeg bijna een halve kilometer. Geen gebruikelijk scenario. Langere kabellengtes leiden tot hogere IR-verliezen en andere problemen zoals capaciteitsopbouw. Dat vormt een bedreiging voor de motorwikkeling en levensduur. Daarvoor adviseerde de motorfabrikant de optimale VSD-maat met geschikte uitgangsfilters. De laatste om spanningspieken te verminderen en de vereiste bescherming voor de motor te bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.