Nieuws
Op nieuwjaarsreceptie CLP ook een nieuwe I love pompen
CLP-voorzitter Dolf van Eendeburg reikt het eerste exemplaar van de ge-upgradede I love pompen uit aan het nieuwe CLP-lid Martijn van den Born van Arbo Pumps.

Op 24 maart 2022 hield CLP haar uitgestelde nieuwjaarsreceptie. Goed om elkaar weer te zien en de nieuwste, ge-update uitgave van ‘I like Pompen’ te ontvangen.

Nieuwjaarsreceptie CLP

Twee jaar geleden verzorgde dezelfde locatie, Dengh in Utrecht de laatste nieuwjaarsreceptie van het CLP (Vereniging Contactgroep Leveranciers Pompen). In 2021 gooide corona roet in het eten en ook afgelopen januari ging het feest niet door. Gelukkig mocht het nu weer wel. En onder een lentezonnetje konden we elkaar weer begroeten. Gesprek van de dag: net nu de ergste grondstoftekorten veroorzaakt door corona oplosten, komt de klap door het conflict in Oekraïne des te harder binnen. Want er ging al een nikkelplant in vlammen op, hoe moet nu met rvs pompen? En ook al is angst een slechte raadgever, op alle fronten sorteren leveranciers voor en stijgen de prijzen per dag. Moeten pompleveranciers dat ook doorberekenen? Laat het ons weten via de poll op onze site.

I like pompen

Na vier drukken van I like Pompen bleek het tijd voor een nieuw boek om leerlingen en studenten binnen het technisch onderwijs te informeren en te enthousiasmeren over de vele toepassingen van pompen. Want zo als bij alle technici bazuinen ook pompengineers en -monteurs niet rond hoe leuk zij hun vak vinden. Een gemiste kans. Want alleen door mond-tot-mondreclame krijgen we voldoende personeelsaanwas. Zo vertellen gebruikers over hun vak en de rol van pompen daarin. Behandelt het boek pompprincipes, de verschillende soorten, de pompwaaier maar ook de pompgrafiek. En u hoorde vast wel eens van het begrippen cavitatie en TCO. Maar wat is dat eigenlijk? En belangrijker nog wat moet ik er mee? En dan de verschillende media en dus viscositeit. Kortom, een uitgebreide doorsnee van de markt. Waar we ze de jeugd willen bij betrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.