Nieuws
Meld uw Powerwoman aan bij Hannover Messe voor 13 februai 2023
In 2022 won de Tjechische Dr. Kamila Flidr de Engineer Powerwoman award.

Hannover Messe van 17 – 21 april in Hannover zet vol in op de arbeidsmarkt en womanpower. Naast de al bestaande Engineer Powerwoman komt er nu ook een categorie Young Engineering Award. Aanmelden kan tot 13 februari 2023 en maar een kandidaat per categorie per bedrijf.

Powerwoman

De WomenPower 2023 Career Congress zal voor de elfde keer een vrouwelijke professional uit de STEM-sector belonen. Criterium: Zij bewees met haar verbondenheid, ideeën of optreden implementatie van innovatieve trends in een technische omgeving of een technisch bedrijf. Daarnaast lanceert organisator Deutsche Messe voor de eerste keer de Young Engineering Award. Deze gaat naar een vrouw uit de technische sector, jonger dan 30 die al een uitzonderlijke bijdrage leverde in haar vakgebied.

Voor beide categorieën mogen bedrijven wereldwijd kandidaten aanleveren. Op 21 April 2023 tijdens het WomenPower Career Congress presenteert een onafhankelijke jury drie genomineerden per categorie waarvan uiteindelijk in elke categorie een winnaar komt.

Winnaar 2022

In 2022 won de Tjechische Dr. Kamila Flidr de Engineer Powerwoman award. Zij haalde een engineeringdiploma met ‘honours’ aan de Tjechische Technische Universiteit in Praag na haar masters aan de Ecole Centrale de Lyon. Voordat ze bij PSA Peugeot Citroën begon met werken, zag ze ook nog kans haar Ph.D. in Mechanical Engineering af te ronden.

In 2014 verhuisde ze naar Duitsland om bij Altair een key account te beheren en een nieuwe vestiging voor het bedrijf in Oost-Europa te openen. Nu werkt ze als Technical Account Manager weer in Duitsland. De jury roemde haar om de inzet van haar kennis voor de carrière van vrouwelijke collega’s in een mannenwereld. Sinds januari 2022 vervult Dr. Flidr de rol van president bij Altair’s vrouwen in de Tech EMEA Employee Resource Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.