Nieuws

Megatanks voor Poolse raffinaderij

Megatanks voor Poolse raffinaderij

Orlen Południe investeert in een installatie voor de productie van organische glycol. Als onderdeel van deze installatie ontving Gpi opdracht voor in totaal 15 opslagtanks voor glycerine en ‘groene’ glycol.

Poolse raffinaderij

Deze tweede installatie in Europa en de eerste installatie in Polen gaat het milieuvriendelijke propyleenglycol produceren. Dat dient als grondstof voor cosmetica, medicijnen en de voedingsindustrie.

Megatanks voor Poolse raffinaderij

Gpi bouwt in samenwerking met aannemer Technik Polska en uitvoerend bedrijf Biproraf zeven megatanks direct op de klantlocatie in Trzebinia (Polen). Het tankbouwbedrijf maakt de andere acht tanks al kant-en-klaar in de eigen fabriek. De 15 opslagtanks moeten de opgeslagen stoffen op temperatuur. De engineers van Gpi ontwerpen de tanks volgens de richtlijnen van de Poolse en Europese PL-EN-14015 norm.

De nieuwe installatie zal volgend jaar in productie gaan. Met deze investering beoogt Orlen Południe te kunnen voldoen aan driekwart van de vraag naar glycol in Polen

Megatanks voor Poolse raffinaderij

Verschuiving

De opdrachtgevers van GPI komen uit verschillende sectoren. Van opslagterminals en bio-energie centrales tot producenten van eetbare oliën of (fijn)chemie. Met name in de chemie ziet het bedrijf een verschuiving naar tanks van roestvast staal vanwege de langere levensduur en minder onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.