Nieuws
www.nen.nl/NEN-Shop/Actualiteiten-Machinebouw-Transport/Evaluatie-Machinerichtlijn-goed-voor-vrije-interne-markt-en-veiligheid-maar-te-weinig-controles-op-naleving.htm

De Machinerichtlijn heeft voor een vrije interne markt gezorgd voor machines en meer veiligheid en gezondheid voor gebruikers. Dit is een van de conclusies uit een rapport van de Europese Commissie. Er is wel de nodige bezorgdheid over het juist, of bewust niet, toepassen van de eisen uit de Machinerichtlijn (MRL) bij zelfcertificering.

De frequentie en het aantal inspecties op het naleven van de MRL vindt men te laag. In het rapport ‘Evaluation of Directive 2006/42/EC on Machinery’ is gekeken naar relevantie, effectiviteit, samenhang, efficiëntie en de toegevoegde waarde van de MRL voor de EU.

Diverse belanghebbenden uit vele landen hebben meegewerkt aan dit onderzoek, zoals bedrijven die te maken hebben met de MRL, internationale, Europese, en nationale industrieverenigingen, Notified Bodies en autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de richtlijn en inspectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.