Nieuws
Lancering Ampco ZP4 draaizuigerpomp tijdens P&V 2023

Op de stand van Spin Pompen (standnr. N104) tijdens Pumps & Valves vindt de lancering plaats van de ZP4 hygiënische draaizuigerpomp van fabrikant Ampco. Een lengte van minder dan 20 cm maakt dit model volgens de leverancier tot een van de meest compacte draaizuigerpompen. Dat combineert hij met een lage capaciteit met een CIP-reinigbaar volumetrisch pompprincipe voor zowel laag- als hoogviskeuze producten zodat hij ook als veelzijdige doseerpomp kan dienen.

Kleinste draaizuigerpomp en CIP-reiniging

De ZP4 hygiënische draaizuigerpomp beschikt over servo-aandrijving en draait op lage capaciteit (maximaal 500 l/uur). Het design van deze mini-uitvoering is gebaseerd op de EHEDG-gecertificeerde ZP3. De pomp bestaat volledig uit rvs, kent geen dode ruimtes en leent zich voor CIP-/ SIP-reiniging tot temperaturen van 120°C.

De ZP4 draaizuigerpomp biedt een slagvolume van 0,006 l per omwenteling en is geschikt voor een druk tot 20 bar. Hiermee completeert de pompfabrikant zijn aanbod tot een capaciteitsrange van 5 l/uur tot 150 m³/uur voor dit specifieke pomptype.

Volmetalen ontwerp

Zoals de rest van de ZP-range kenmerkt de nieuwe ZP4 draaizuigerpomp zich door haar volmetalen en uiterst robuuste constructie. Zo wordt het pomphuis in RVS 316L uitgevoerd, de lagerstoel in RVS 304 en de buigvaste assen uit RVS 17-4 ph.

Het ontwerp van de pomp zorgt ervoor dat er zelfs tussen de rotoren geen metaal-op-metaalcontact plaatsvindt. Bovendien garandeert de constructie dat er geen slijtdelen in aanraking komen met de gedoseerde vloeistof. Dit om risico op productcontaminatie te voorkomen.

Voor laag- tot hoogviskeuze producten

De kleine ZP4 draaizuigerpomp kan zowel laag- als hoogviskeuze producten doseren tot een viscositeit van 200.000 cP.

Het ontbreken van kogels, kleppen e.d. maakt de ZP4 pomp geschikt voor vloeistoffen die kleine deeltjes of kristallen bevatten. Ook zorgt het brede doseerbereik van 1:1.400 voor de optimale inzetbaarheid en gebruiksflexibiliteit van dit nieuwe model.

Denk aan toepassingen als het doseren van dunne tot dikke en van geconcentreerde tot agressieve kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook biedt deze nieuwe pomp veel mogelijkheden op het gebied van food depositing of food printing in o.a. de convenience food of industriële bakkerijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.