Nieuws

Kleine kans herstart Gunvor Antwerpen

Kleine kans herstart productie Gunvor Antwerpen

In de Antwerpens haven valt een van de eerste slachtoffers van de oliecrisis. Door de dalende vraag naar kerosine raffineerde Gunvor al een maand niet meer. Nu legt het zijn proces definitief stil.

Kleine kans herstart

De sluiting kost in ieder geval 230 directe banen. De raffinaderij probeerde onlangs met investeringen het tij te keren. Maar de coronacrisis brengt de genadeklap.

Door onderhoud te blijven plegen, hoopt het bedrijf bij nieuwe mogelijkheden snel weer op te kunnen starten. Het kijkt ook nog naar de mogelijkheden om voorlopig vooral als opslag te dienen.

Productie Gunvor

Volgens het bedrijf veroorzaakt de coronacrisis een wereldwijde, economische schok. Dat resulteert in ongekende vertraging in de vraag naar olieproducten en in het bijzonder naar vliegtuigbrandstof en gasolie. Maar ook een grondstoffentekort, de toegenomen concurrentie en oplopende kosten rondom regelgeving en milieueisen spelen het bedrijf parten.

Bezweerde Torbjörn Törnqvist, voorzitter van de Gunvor Group in 2012 nog een faillissement, nu moet hij naar eigen zeggen met pijn in het hart overwegen een bijna 100 jaar oud bedrijf stilleggen.

Voorlopig vallen de twee andere raffinaderijen van Gunvor, in Rotterdam en Ingolstadt buiten de maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.