Nieuws
Inzendtermijn Waterinnovatieprijs 2021 sluit 23 september

De waterschappen werken elke dag hard aan een klimaatbestendig en watervriendelijk Nederland voor toekomstige generaties. Maar dat vraagt om innovatieve ideeën. Vandaar nu als het ware een oproep aan de ‘Willy Wortels’ in water om hun innovatie te delen bij de Waterinnovatieprijs 2021.

Waterinnovatieprijs 2021

De winnaar ontvangt uiteindelijk de Waterinnovatieprijs tijdens het Waterinnovatiefestival op 2 december 2021. Dan reiken initiators de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank de prijs uit. Het insturen van innovatieve ideeën kan tot met 23 september. Voor inspiratie kijkt u op  Bekijk de inzendingen van 2019.

Inzenders kunnen kiezen uit vier categorieën: Aanpassen aan weersextremen; klimaatneutraliteit; Gezond water en gezonde bodem, en Waterschap van de toekomst.

Op waterinnovatieprijs.nl staat een uitgebreide uitleg over de categorieën en deelname.

Jury en publieksprijs

De jury staat onder leiding van Annemieke Nijhof, algemeen directeur van onderzoeksinstituut Deltares. De jury kiest uit de inzendingen drie genomineerden per categorie. Vanaf november start de Publieksprijs en kan iedereen stemmen op de genomineerden van de Waterinnovatieprijs.

Uiteindelijk vindt de apotheose plaats op het Waterinnovatiefestival met als thema ‘Het waterschap van de toekomst’.

Winnovatie.nl

Op Winnovatie.nl delen waterschappen en drinkwaterbedrijven al hun innovaties en pilots waar ze aan werken. Zo weten ze van elkaar waar ze mee bezig zijn en kunnen ze van elkaar leren. Dit maakt Winnovatie.nl ook tot een geschikt platform om de innovatieve inzendingen van de Waterinnovatieprijs in de etalage te zetten. Winnovatie.nl is een gezamenlijk initiatief van Het Waterschapshuis, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (Stowa) en de Unie van Waterschappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.