Nieuws

Online themadag over niveaumeting

Online themadag over niveaumeting

De derde online themadag in de serie Instrumentatie & Analyse van FHI gaat over niveaumeting. Op donderdag 16 september 2021praten deskundigen u in vier verschillende webinars bij over de parameters en de verschillende meetoplossingen of toepassingsgebieden.

Niveaumeting

Katrijn Nys, Sales Manager van Agidens geeft op basis van enkele concrete vraagstukken toelichting over niveaumeting bij opslagtanks. Zo behandelt ze het verschil tussen radar en servo. Eric van der Made, Technisch Consultant bij Honeywell ondersteunt het verhaal nog vanuit technisch oogpunt.

Rob Smulders en Peter Wijnberg van Vega NL duiden de ontwikkelingen in niveaumeting van de laatste jaren.

Wensen van de gebruiker

Maar ook de soort vloeistof, gewenste nauwkeurigheid, waar op de tank te plaatsen en dampinvloed komen op 16 september aan de orde.

Sander Posthumus van Badotherm gaat in op de niveaumetingen door middel van drukverschil. Bij de drukverschilmeting werken verschillende drukken van twee kanten in op een drukverschil(transmitter) meetcel. Deze zet het drukverschil om in een elektronisch signaal. Als de drukverschilmeetcel niet in contact kan of mag komen met het procesmedium, bieden scheidingsmembranen een oplossing. Die kunnen procestemperaturen van -100°C tot +800°C aan en deinzen ook niet terug voor hoogviskeuze toepassingen.

Erik Daalder van Schneider Electric gaat in op Condition based monitoring bij niveaumeting.

Aan het eind van de vier sessies, naar verwachting rond 11.30 uur vindt een paneldiscussie plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.