Nieuws

Intelligente vloeistofringvacuümpomp

Vloeistofringvacuumpomp

Edwards Vacuüm ontwikkelde onlangs een assortiment vloeistofringpompen, genaamd Elri.

Vloeistofringvacuümpomp

De pompen lenen zich voor toepassingen als centraal vacuüm, farmaceutica, kunststoffen, materiaalbehandeling en voedsel.

Megha Ajmal, productmanager voor grove vacuümproducten, legt uit. “Dit product ontwikkelden we voor natte, vochtige en corrosieve toepassingen. Als voordelen noem ik de mogelijkheid om processen te optimaliseren tot aan energiebesparing. De Elri-serie vormt een aanvulling op ons assortiment oplossingen dat we bieden voor industriële en ruwe vacuümtoepassingen.” 

Robuust

De nieuwe waaier, eindplaten, vloeistofreservoir en warmtewisselaar van roestvast staal maken de pomp bestand tegen corrosie en ruwe procesgassen. Interne injectiekanalen verminderen het risico op lekkage terwijl de horizontale opstelling van de motorflenzen waardevolle onderhoudstijd vermindert. Het gebruik van mechanische afdichtingen zorgt ook voor een betrouwbare werking door lekkage te voorkomen en de onderhoudsintervallen te verlengen. 

Intelligent

Ajmal: “Hoewel de standaardpompen een perfecte oplossing vormen voor algemene industriële toepassingen, vervaardigden we alle onderdelen van de heavy duty-serie die in contact komen met het proces van roestvast staal. Alle pompen krijgen ook standaard sproeikoppen. Die bewijzen hun nut in toepassingen met hoge stoombelastingen en bevorderen een verhoogde gascapaciteit. Bovendien garanderen de handmatige en automatische spoelmodi veiligheid bij zelfs de vuilste toepassingen met minimale stilstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.